Rens van Benthem: “We gaan zeker niet achterover leunen”

Rens van Benthem heeft weer eens gescoord. Hier op archiefbeeld tegen OFC (foto: Robert Molnar)

Waar Quick’20 als team opmerkelijk goed presteert dit seizoen, doet spits Rens van Benthem als topscorer van zich spreken. Dertien treffers heeft hij er al in liggen. Zondag is er een mooie krachtmeting voor de Oldenzalers als koploper De Dijk  op bezoek komt op De Vondersweijde. Inclusief fenomeen Dennis Kaars, de enige speler in de Derde Divisie die nog vaker scoorde dan Van Benthem.

Vorige week verloren jullie na acht duels weer eens een wedstrijd, tegen Hercules. Met de topper tegen De Dijk voor de deur was die timing wel erg ongelukkig.
Rens van Benthem: “Dat is zeker jammer. Je weet dat het een keer gaat gebeuren, maar dat het vlak voor deze wedstrijd gebeurt is zonde. Het was mooier geweest als we met een kleine achterstand hadden kunnen beginnen.  De extra spanning dat je op twee punten kunt komen ontbreekt nu. En De Dijk lijkt toch ook wel net wat sterker als de rest.”

Ondanks de nederlaag van vorige week kennen jullie een erg sterk seizoen.
Van Benthem: “Absoluut. Het was in het begin een beetje aftasten en afwachten hoe we het zouden doen in deze competitie.  Ook al omdat we een aantal nieuwe spelers hebben. Maar inmiddels blijkt dat we prima meedraaien in de Derde Divisie en we krijgen ook vaak complimenten van de tegenstanders voor ons spel. We hebben de doelstelling inmiddels wat aangescherpt. We willen zo lang mogelijk mee doen om de bovenste plaatsen en uiteindelijk bij de eerste vijf eindigen.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen De Dijk?
Van Benthem: “De laatste weken krijgen we steeds vaker te maken met ploegen die zich op ons instellen en de boel proberen dicht te houden. Ik verwacht zondag wel een open wedstrijd, omdat De Dijk net als wij voor de overwinning zal gaan. We gaan zeker niet achterover leunen, maar ons eigen spel spelen. De Dijk is een ploeg met een aantal goede spelers die handig zijn in de korte combinatie. En ze hebben natuurlijk een levensgevaarlijke spits.

Zeg dat wel. Dennis Kaars is de enige die vaker scoorde dan jij. Is die tweestrijd ook nog iets dat meespeelt zondag?
Van Benthem: “Nee, niet direct. Natuurlijk hoop ik mijn goaltje mee te pikken, maar het gaat mij puur om het resultaat van het team. Bovendien heeft hij er al twintig gemaakt. Zo’n gigantisch gemiddelde, daar kan ik mij niet aan meten. Op zich verbaas ik mezelf, doordat ik één op één loop, maar ergens is het ook wel logisch. In de Derde Divisie krijg ik als spits meer ruimte, het is anders spelen dan vorig seizoen, toen tegenstanders zich soms echt ingroeven.”

Je bent nu 23 en dit seizoen echt definitief doorgebroken? Hou jij stiekem nog rekening met een profavontuur?
Van Benthem: “Haha, geen idee, eerlijk gezegd heb ik daar nog helemaal niet aan gedacht. Ik ben hartstikke blij met hoe het nu bij Quick’20 gaat. Ik probeer zo goed mogelijk te blijven presteren en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*