Historische ontmoeting in Hengelo

Nick Zwiers (links) in actie tegen Kloosterhaar (foto: Nicole Halfwerk)

In Hengelo is er zaterdag een primeur. Wilhelminaschool (twee jaar geleden overgestapt naar de zaterdag) en Juliana’32 staan voor het eerst in competitieverband tegenover elkaar. Voor Juliana’32 – jarenlang de enige zaterdagclub – betekent dit dat zij eindelijk eens een stadsderby kunnen spelen. Aan middenvelder Nick Zwiers vragen we hoe dat bij zijn club Juliana’32 leeft.

Juliana’32 is het niet gewend om derby’s te spelen. Leeft deze wedstrijd daarom extra bij de club?
Nick Zwiers: “Het is natuurlijk bijzonder dat dit de eerste ontmoeting is tussen twee clubs uit dezelfde stad. Maar daar staat weer tegenover dat er ook geen voorgeschiedenis is. Het is vooral leuk dat we nu eens tegen een club uit de eigen plaats spelen, want de meeste uitwedstrijden zijn vrij ver weg, tegen clubs als Kloosterhaar en Mariënberg. Maar voor mij persoonlijk is het vooral een leuke bijkomstigheid. Dat we winnen en daarmee onze goede reeks van drie overwinningen kunnen doorzetten is het belangrijkste. Misschien ligt het voor mij wat anders, omdat ik pas dit seizoen weer terug ben bij de club na een uitstapje naar Alstätte. Jongens die al langer bij de club zijn voelen daar misschien meer bij.”

Wat voor soort wedstrijd verwacht je?
Zwiers: “Van wat ik zoal heb gehoord en gelezen is Wilhelminaschool een goed voetballende ploeg, maar soms ook een beetje licht ontvlambaar. Daar moeten we op bedacht zijn en hoe dan blijven voetballen en ons eigen spel spelen. Zoals we de laatste weken hebben gedaan. We zijn na een mindere reeks wat voorzichtiger gaan spelen en meer op de counter, omdat we daar ook de spelers voor hebben. Dat zie te terug in de resultaten en het spel. Maar de wedstrijd zal sowieso close worden. Behalve de bovenste en de onderste twee van de competitie zijn de verschillen minimaal in deze afdeling.”

Hoe zit het eigenlijk met de onderlinge verhoudingen. Kennen veel spelers van beide clubs elkaar?
Zwiers: “Na de training van gisteren hebben we al gesproken over de wedstrijd en dan merk je wel dat er wat extra spanning op zit. Inderdaad zijn er nogal wat spelers die elkaar kennen en dan wordt er wel wat gepraat en geouwehoerd over en weer. Maar dat is alleen maar mooi. Het zou mooi zijn als er zaterdag veel publiek komt kijken. De fans van Juliana zijn er zeker zijn, dus de eerste derby in het zaterdagvoetbal in Hengelo zal ongetwijfeld een mooie happening zijn.”

Wilhelminaschool – Juliana’32
3e klasse D
zaterdag 12 november – 14.30 uur
Sportpark Vikkerhoek – Hengelo

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*