Derde keer moet raak zijn voor Sten Middelkamp en Luctor et Emergo

Sten Middelkamp (foto: Luctor et Emergo)

Al twee keer had Luctor et Emergo het kampioenschap in de 2e klasse J binnen kunnen slepen de afgelopen weken. Even zo vaak bleef de ploeg steken op een gelijkspel. Na de worsteling van de afgelopen weken hoopt de club tegen Voorwaarts Twello zondag toch boven te komen. Eén puntje is voldoende om na twee seizoenen terug te keren in de 1e klasse en een groot feest te ontketenen bij de Almelose blauw-gelen.

Een belangrijke rol in de ploeg van trainer Kenan Durmusoglu is is dit seizoen weggelegd voor middenvelder Sten Middelkamp (22), die al vijftien keer scoorde. Dat het na een voortvarende eerste seizoenshelft na de winter allemaal wat stroever gaat komt volgens hem vooral door de tegenstanders. “In het begin waren er niet zo veel verwachtingen en werden we vaak nog open tegemoet getreden, maar de laatste maanden krijgen we steeds vaker te maken met ploegen die erg verdedigend spelen. We proberen het altijd voetballend op te lossen, maar dat is een stuk lastiger als een tegenstander zich massaal terugtrekt. En de laatste weken komt daar natuurlijk ook nog wat spanning bij kijken als het kampioenschap in zicht komt.”

De ontwikkeling van Luctor et Emergo tot titelkandidaat, terwijl de ploeg vorig seizoen een middenmoter was, heeft Middelkamp niet verbaasd. “Vorig seizoen hadden we wat meer mutaties in de selectie. Er kwamen en gingen een paar spelers en het heeft toch bijna een seizoen nodig om dan weer een team te smeden en de tactische patronen erin te slijpen. Dit seizoen was vanaf het begin te merken dat er echt een team stond.” Ook de toegenomen ervaring van de ploeg is daarbij een belangrijk facet. “Twee jaar geleden was ik één van de jongste spelers van de selectie en nu ben ik dat nog steeds. Het scheelt enorm dat we een aantal spelers hebben die weten hoe het werkt en wat er bij komt kijken. En ook de rol van de trainer is belangrijk, hij heeft ook veel ervaring als trainer en speler natuurlijk.”

Juist doordat het team gerijpt is denkt Middelkamp dat Luctor et Emergo een goed figuur kan slaan in de eerste klasse. “Het verschil tussen de derde en tweede klasse is kleiner dan tussen de eerste en tweede klasse. In de eerste klasse speel je tegen veel betalende clubs met veel ervaring en slimheid. Het is best lastig om daarbij aan te haken als je vanuit de tweede klasse komt. Ons team is nu meer ervaren dan toen we degradeerden twee seizoenen geleden, dat is dan een groot pluspunt.”

Maar eerst moet dat kampioenschap dus nog ‘even’ behaald worden. Middelkamp heeft er vertrouwen in, maar vindt tegenstander Voorwaarts wel een goede ploeg. “Vorig seizoen hebben we er kansloos verloren, zeker in eigen huis is het een lastige tegenstander. Voor ons gevoel staan ze ook te laag op de ranglijst. Het wordt dus zeker een lastige wedstrijd, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. We hebben genoeg aan een punt, maar we gaan gewoon spelen voor de winst. Voor ons is het hartstikke mooi en belangrijk dat de fans ons weer steunen, net zoals ze de laatste weken al hebben gedaan. Dat is het mooie aan deze club.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*