Dennis Boshoeve wil eindelijk eens winnen van DETO

Dennis Boshoeve in actie tegen FC Zutphen (foto: Jeroen Tempert)

Zaterdag is de dag die in Vriezenveen al sinds het bekend worden van het competitieprogramma omcirkeld staat in de agenda: DETO tegen DOS’37. Dennis Boshoeve speelt al veertien seizoenen in het eerste elftal van DOS’37. De echte clubman staat aan de vooravond van zijn vijfde derby tegen buurman DETO en wil nu eindelijk wel eens winnen. “We zijn dit keer voor het eerst eens favoriet”.

In het verleden speelde DOS’37 meestal lager dan DETO en waren jullie de kleine broer. Daarom is dit in 14 seizoenen ook pas de vijfde derby voor jou. Staan de clubs inmiddels op gelijkwaardig niveau?
Dennis Boshoeve: “Tot ik de wedstrijd voor de eerste keer speelde waren we nog echt de underdog. Gezien de resultaten tot nu toe van beide teams en hoe we er als club voorstaan zijn we dit keer voor het eerst de favoriet. Ik heb de derby nu vier keer eerder gespeeld, maar nog niet gewonnen. Alleen een keertje in de beker, maar dat telt toch iets minder. Dat heb ik deze week verteld in de groep en dat is goed opgepakt. We willen nu wel eens een keer winnen van DETO in de competitie. Dit is zo’n bijzondere wedstrijd, die wil je het liefst ieder jaar spelen. Dus we hebben er nu absoluut extra veel zin in.”

Merk je dat het voor jou als echte Vriezenvener en clubman anders is dan voor andere jongens?
Boshoeve: “Hoewel het bijzondere derbygevoel bij iedereen leeft, is het voor mij in bepaalde opzichten toch anders. Als ik door het dorp loopt, word ik er voortdurend aan herinnerd. Je merkt dat iedereen er mee bezig is. Voor spelers van buiten het dorp is dat natuurlijk anders. Maar ook voor Jochem Oude Booijink en Stef van der Velden is het bijzonder omdat zij ook bij DETO hebben gespeeld. En andersom voor Tom Smoes, die een verleden heeft bij ons. Dat zijn allemaal sentimenten die meespelen.”

Jullie staan nu in de middenmoot. is dat volgens jullie verwachtingen.
Boshoeve: “We staan zelfs wat aan de onderkant van de middenmoot en dat is toch een paar plekken te laag. Vooraf hadden we gehoopt op een plaats bij de eerste vijf, maar inmiddels moeten we wel zo realistisch zijn dat dat niet haalbaar is. Die teams zijn te sterk en hebben ook stuk voor stuk een hogere begroting. Maar daar net onder is wel de plek waar we thuishoren.”

DETO Twenterand – DOS’37
Zaterdag 12 november 2016 – 14.45 uur
1e klasse D
Sportpark Het Midden – Vriezenveen

1 Reactie

  1. Een stukje van een geweldige clubman ,voor de supporters een rots in de branding die al 13 jaar voorop gaat in de strijd en voor iedere Dos supporters een sympathieke gast is ,ga nog een paar jaar door zodat we van jou blijven genieten.en veel succes vandaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*