“De sfeer is goed en we doen weer mee, het kan niet beter”

Een mooi slot van het Twentse voetbaljaar 2016: de twee hoogst spelende clubs van de regio nemen het tegen elkaar op in Haaksbergen. Quick’20 won, helemaal aan het begin van het seizoen, de eerste editie. Als het aan HSC-verdediger Burak Basut ligt is dat zondag uiteraard andersom.

HSC’21 is bezig met een goede serie van vier overwinningen, maar als er zondag verloren wordt gaan jullie toch met een rotgevoel de winterstop in denk ik?
Burak Basut: “Dat is wel zo, ja. We hebben vier mooie overwinningen behaald en dat wil je dan toch goed afsluiten. Van de andere kant blijven we er ook bij een minder resultaat gewoon goed bij staan, ook in de tweede periode. Maar goed, ik denk sowieso dat we niet gaan verliezen, hoor.”

Wat is de reden dat het na een moeizame start de laatste tijd een stuk beter gaat.
Basut: “Dat heeft toch vooral met vertrouwen te maken. Als je een paar keer wint werkt dat door. En in het begin heeft de teleurstelling van het afgelopen seizoen, toen we net de tweede divisie misten toch ook meegespeeld. Als je dan meteen ook nog tegen een paar ongelukkige nederlagen aanloopt, werkt dat extra hard door. Maar inmiddels staan we bijna alweer waar we willen, want onze doelstelling is om bij de eerste vijf te eindigen. De sfeer is goed, we doen mee in de tweede periode, dus wat dat betreft kan het niet beter.”

De eerste wedstrijd tegen Quick’20 werd door een ongelukkig laat doelpunt verloren. Leven er nog revanchegevoelens bij jullie?
Basut: “Vooral bij de jongens uit Haaksbergen is dat het geval. Vooral bij hen merk je dat de wedstrijd toch wat extra’s losmaakt. Maar we leven er met de hele groep naartoe, want je merkt dat het bij de supporters ook echt leeft. Dat derbygevoel maakt zo’n wedstrijd alleen maar extra mooi.”

Je directe tegenstander Rens van Benthem heeft er dit seizoen al heel wat doelpunten in liggen. Is dat iets waar je in de voorbereiding nog mee bezig bent?
Basut: “Het is nog even afwachten of ik kan spelen zondag, want vorige week ben ik uitgevallen. Dat moet vanavond op de training duidelijk worden. Maar als ik fit ben en ik speel maakt het me echt niet uit wie er tegenover me staat, of die nou drie of twintig keer heeft gescoord. De tegenstander moet zich maar druk maken om mij. Bovendien, in de thuiswedstrijd heeft hij ook meegespeeld en toen heeft hij tegen ons ook niet gescoord.”

HSC’21-Quick’20
Derde Divisie B
Zondag 18 december 14.30 uur
Sportpark Groot Scholtenhagen – Haaksbergen

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*