De scherpe randjes zijn allang gesleten bij ATC’65 en BWO

Geert Veldhuis (links) coachend langs de lijn bij ATC'65 (foto: Robert Reijmerink)

Het beste bewijs dat ATC’65 en BWO niet meer de vijandigheid van weleer koesteren is misschien wel Geert Veldhuis. De huidige trainer van ATC’65 is van oudsher BWO’er en speelt op zondagochtend nog steeds zijn partijtje op De Noork. En dat levert geen enkel probleem op. De derby die zondag weer op het programma staat is anno 2016 vooral een leuke wedstrijd met een extra tintje. “De tijd dat de fanatieke clubmensen niet eens een kop koffie bij elkaar in de kantine drinken is al lang en breed voorbij.”

ATC’65 kende een moeizame seizoensstart, maar schoot in de vorige wedstrijd uit zijn slof: 5-1 winst bij PH. Wat deden jullie beter dan in eerdere wedstrijden?
Geert Veldhuis: “We weten dat PH een beetje op twee gedachten hinkt omdat ze komend jaar op zaterdag spelen en zij dus niet veel belangen hebben dit seizoen. Ze hebben best een aardige ploeg, maar als  je het ze lastig maakt zakt ze de moed ook snel in de schoenen. Daarom speelden we bewust vanaf het begin volle bak op de aanval en hebben we geprobeerd ze niet aan voetballen toe te laten komen. Dat lukte prima. We hadden ook wel met 8-1 kunnen winnen en misten bijvoorbeeld ook nog een strafschop.”

Je hebt afgelopen week voor een seizoen bijgetekend bij ATC’65. Het goede gevoel is dus ondanks de mindere start van twee kanten goed?
Veldhuis: “ATC is een sleeping giant en dat is ook één van de redenen dat ik hier heb getekend. Er zit enorm veel talent in de jeugd, alles selecties spelen op divisieniveau. Dat kost tijd en dan zou het wel raar zijn om er na een paar tegenvallende maanden maar meteen te stoppen. Want ja, het gaat nog niet helemaal naar de zin. Ik heb een plan voor ogen bij deze club, want er staan echt een aantal jongens aan de poorten te rammelen. We hebben een paar spelers van 19 die voor het eerste seizoen in de senioren spelen en tegen PH heeft zelfs een jongen van 17 meegespeeld. Er is dus echt wel wat mogelijk de komende jaren, maar dan moeten we wel zorgen dat we erin blijven dit seizoen.”

Morgen dus de derby tegen BWO, de club waar ATC’65 ooit uit voortgekomen is. Is die beladenheid er nog tegenwoordig?
Veldhuis: “Het is tegenwoordig vooral een leuke wedstrijd, net zoals de wedstrijd tegen Achilles’12. Veel jongens kennen elkaar, er komt meer publiek op af. We hadden ook graag op vrijdagavond gespeeld, om nog wat meer mensen te trekken, maar dat lukte organisatorisch helaas niet. Die enorme beladenheid van vroeger is er tegenwoordig niet meer. Vroeger had je mensen die niet eens bij elkaar in de kantine kwamen voor een kop koffie. Ik hoop dat we nu met zijn allen gewoon een biertje drinken na de wedstrijd.”

Dan de wedstrijd zelf. Jullie staan na de zege natuurlijk te popelen om de wedstrijd te spelen ook omdat het bij BWO ook nog niet echt naar wens loopt.
Veldhuis: “De laatste jaren heeft ATC’65 vier keer op rij behoorlijk kansloos verloren. Voor mijn gevoel zitten we er nu een stuk dichter bij. Ook omdat BWO ook niet echt lekker draait. Ze hebben ook de nodige blessures. En de wedstrijd bij PH heeft ons toch wel het nodige vertrouwen gegeven om het duel morgen met een goed gevoel in te gaan.”

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*