Bij Stevo geen tiki-taka, wel power en passie

Stevo in de rood-gele shirts eerder dit seizoen in actie tegen TVC'28 (foto: website Stevo)

In de 1e klasse E is vrijwel iedere wedstrijd een zespuntenduel. De teams staan zo dicht bij elkaar dat een nacompetitieplek een week later weer een subtopplek kan zijn. Twee teams die het afgelopen zondag goed deden treffen elkaar zondag in Geesteren: Stevo en Rigtersbleek. We blikken vooruit met Stevo-trainer Jeroen Kiepman.

Door het plotselinge vertrek van Alfred Nijhuis kwam je in beeld bij Stevo. Hoe bevalt het na een klein half jaar?
Jeroen Kiepman: “Goed, ik heb absoluut geen spijt van de overstap. Ook sportief gaat het goed, al zijn we nog wat wisselvallig. Dat is ook niet zo gek, als nieuwkomer op dit niveau moeten spelers toch even schakelen en dat heeft tijd nodig. Een deel van de spelers heeft al wel eerder in de eerste klasse gespeeld, maar voornamelijk in de noordelijke klasse. Maar ik moet zeggen, het gaat de laatste weken wel steeds een beetje beter.”

Dat bleek vorige week, want jullie boekten een knap gelijkspel bij koploper BVC’12.
Kiepman: “We hebben een perfecte wedstrijd gespeeld met een heel jonge selectie. Door blessures en schorsingen speelden twee A1-spelers mee en twee eerstejaars. Als je dat dan vergelijkt met de ervaring bij BVC’12 met een gemiddelde leeftijd van 26 a 27 jaar, dan is dat is een groot compliment waard. Met onze speelwijze hebben we BVC’12 goed tegenstand geboden. Je moet van ons geen tiki-taka verwachten, maar spelen met veel drive en veel power snel naar voren en zetten veel druk bij balverlies. Dat pakte prima uit.”

Heb je al eerder in zo’n genivelleerde klasse gewerkt als deze.
Kiepman: “Ja vorig seizoen nog, in de 3e klasse A met Bon Boys. Daar kon het drie wedstrijden voor het eind nog alle kanten op: meespelen om het kampioenschap en nacompetitie of spelen tegen degradatie. Wat dat betreft geeft het gelijke spel van vorige week ook geen garantie. We hebben ook kansloos verloren van ploegen die lager staan op de ranglijst. Het is ook afhankelijk van de speelstijl van een tegenstander, de ene ploeg ligt je beter dan de andere.”

  1. Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag tegen Rigtersbleek?
    Kiepman: “Ik verwacht een open wedstrijd. Rigtersbleek heeft een jonge, goed voetballende ploeg. We moeten dus zorgen dat we ze niet de ruimte geven om aan voetballen  toe te komen en daar ons eigen spel tegenover zetten. Daar ligt onze uitdaging.”

Stevo – Rigtersbleek
1e klasse E
Zondag 11 december – 14.00 uur
Spoprtpark De Peuverweide – Geesteren

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*