“Als er druk op zit, is een overwinning des te mooier”

Walter Weghorst (foto: www.deto.nl)

DETO is na een flitsende seizoensstart aan het kwakkelen geslagen en staat daardoor met vier punten niet op de plek die het had gehoopt. Tegenstander Vroomshoopse Boys heeft er ook vier en dus is de wedstrijd tussen beide teams zaterdag dubbel beladen: én een derby én een zespuntenduel. We blikken vooruit met DETO-trainer Walter Weghorst.

Hoe is het te verklaren dat DETO maar één puntje haalde uit de laatste zes duels?
Weghorst: “Een combinatie van factoren. Het begon in de wedstrijd tegen WHC, waarin we eigenlijk prima speelden, maar een slechte start niet meer te boven kwamen. Daarna FC Zutphen, waarin we echt onze slechtste wedstrijd van het seizoen speelden. Vervolgens hebben we veel sterke tegenstanders gehad, waarbij het kwartje vaak net de verkeerde kant op viel. Die teams hebben vaak voorin net wat meer individuele kwaliteit om een wedstrijd te beslissen. En soms zat het ook gewoon niet mee.”

Gevolg is wel dat er nu al behoorlijk druk staat op de wedstrijd van morgen.
Weghorst: “Die druk is er zeker. En daar is iedereen ook van doordrongen. Maar dat maakt het ook juist weer mooier, want als je dan wint dan valt er ook een last van de ploeg af. Voor wat het waard is tegen een lager spelende ploeg, hebben we vorige week in de bekerwedstrijd tegen Wijhe’92 wel weer wat vertrouwen getankt, ook omdat het spel behoorlijk was. En we hebben wat kunnen proberen en jongens die terugkomen van een blessure weer kunnen laten spelen.”

Er is inmiddels een duidelijke tweedeling in de stand tussen de bovenste en de onderste helft. Ik neem aan dat jullie uiteindelijk ook bij die bovenste helft willen horen?
Weghorst: “Dat is wel de bedoeling en daarvoor moeten we nu snel wedstrijden gaan winnen. De komende drie duels zijn daarbij cruciaal, nu we de meeste sterke teams hebben gehad. Als we de wedstrijden tegen Vroomshoopse Boys, Hulzense Boys en DOS’37 winnen staan we er gewoon weer bij en is er niks aan de hand. Win je die niet, dan wordt het wel heel vervelend.”

De wedstrijd tegen DOS’37 kent helemaal zijn eigen sentimenten. Hoe zit het eigenlijk met het derbygevoel bij de wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys?
Weghorst: “Dat gevoel is zeker aanwezig. Dat zal bij Vroomshoopse Boys waarschijnlijk nog wel wat sterker leven, omdat DETO voor hen van oudsher de grote broer is, die bijna altijd hoger speelde. Zij zullen er dus zeker op gebrand zijn. Maar dat geldt ook voor ons. De wedstrijd leeft en we willen wat laten zien. Omdat het een derby is, maar zeker ook gezien de belangen op de ranglijst.

De wedstrijd:
Vroomshoopse Boys – DETO Twenterand
1e klasse D
zaterdag 29 oktober – 14.30 uur
Sportpark De Bosrand

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*