Twenthe begint te wennen achter de IJssel

Twenthe-trainer Michiel Mensink (foto: www.goorsnieuws.nl)

Ieder jaar zijn er wel een aantal clubs die ingedeeld worden in een afdeling, waar ze liever niet in hadden gespeeld. Omdat ze pech hebben net op het randje van de regio te zitten, komen ze ineens in een andere wereld terecht. Dit seizoen spelen Twenthe Goor (3B) en Bon Boys (3C) in een competitie zonder goede buren. Worden de nieuwe tegenstanders toch hun verre vrienden? Wij polsen met enige regelmaat hoe het hen vergaat.

Na de feestvreugde kwam de domper in Goor. Via de nacompetitie promoveerde Twenthe naar de 3e klasse, maar in plaats van wedstrijden tegen streekgenoten speelt de club tegen Overwetering, Turkse Kracht en Columbia. Van die koude douche is trainer Michiel Mensink na een derde deel van de competitie in ieder geval wel bijgekomen. “Het valt best mee. natuurlijk als je naar Apeldoorn of Deventer moet, speel je tegen clubs waar je weinig binding mee hebt. Dan is een wedstrijd tegen bijvoorbeeld WVV’34 leuker. Maar voetbal blijft hetzelfde, ook al speel je tegen onbekendere clubs.”

Omdat Twenthe promoveerde kan Mensink niet goed inschatten hoe de kwaliteit van de 3e klasse B zich verhoudt tot de Twentse afdeling en of de speelstijl anders is. “Ik weet wel dat het niveau in ieder geval een stuk hoger ligt dan in de vierde klasse. We zijn nog niet helemaal tevreden met onze prestaties. het begin van de competitie was wat ongelukkig, maar de laatste weken gaat het wel beter. Het is onze doelstelling om uiteindelijk in het linkerrijtje te staan.”

Die missie is na zondag niet dichterbij gekomen. In Apeldoorn liep Twenthe tegen Columbia tegen een flinke zeperd op. “Dat is dan ook één van de ploegen die mee zal doen om de titel. Vorig seizoen zijn zij promotie net mis gelopen, maar ze hebben veel kwaliteit. We moeten een topdag hebben om een resultaat te halen, maar dat hadden we zondag ook zeker niet.”

In de tocht over de IJssel die Twenthe al bracht in Wijhe, Laren, Eerbeek en Apeldoorn kwam Mensink ook nog wat nieuws tegen. “Bij Eerbeekse Boys hebben ze een hybride veld, dat had ik nog nergens gezien. profclubs komen ook al kijken in Eerbeek. De onderlaag is kunstgras, maar de toplaag bestaat voor negentig procent uit echt gras. Een prachtig veld, dat is echt de toekomst denk ik.”

Zondag gaat de strijd om een plek in het linkerrijtje verder op het eigen sportpark Piepwillem. Dan wacht Twenthe weer een lastige klus als Overwetering uit Olst naar Goor komt. Hoe komt Mensink eigenlijk aan zijn informatie over deze tegenstanders? “Ik heb wel de nodige contacten met collega-trainers en op basis daarvan heb ik ook wel een plan gemaakt voor de wedstrijd van zondag. Alles zal mee moeten zitten, want zij hebben alles nog gewonnen, maar we gaan onze kwaliteiten maximaal inzetten voor een resultaat.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*