Stoomwals Sportlust en de treurigheid van een staking

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs? Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalweekend met plussen en minnen. Deze week: de stoomwals die Sportlust heet en de treurigheid van het gestaakte duel.

Plussen
+ Oké, het gros van de spelers speelt eigenlijk op een voor hen veel te laag niveau en je kunt je (in alle naïviteit) afvragen wat een deel van hen drijft om bij een vijfdeklasser te spelen, maar je moet het toch maar gewoon even doen. Twaalf wedstrijden, twaalf zeges en een doelsaldo van 68-9. Zondag werd er weer een 10-0 zege aan het totaal toegevoegd door Sportlust Glanerbrug. Zonder een goede drive lukt dat niet, ook al ben je in de basis zoveel beter dan de tegenstander. De eerste kampioen van de regio lijkt al bekend, zelfs al blijft Zenderen Vooruit nog steeds hardnekkig achtervolgen.

+ Met een knappe 3-1 overwinning maakte Saasveldia de 4e klasse A zondag weer spannend, door in de topper Losser te verslaan. Twee puntjes is het verschil nog maar en dus lijkt er een prachtige tweestrijd in het verschiet te liggen. De jonge Rens Oosterik (die ooit op zijn veertiende al debuteerde in de hoofdmacht dwong Losser op de knieën.

+ Natuurlijk gaan onze felicitaties ook uit naar de twee periodekampioenen die dit weekend kwamen bovendrijven in de ‘oneven’ competities. Zowel Achilles Enschede als Buurse hadden de nodige moeite met hun tegenstanders (respectievelijk PW en Haaksbergen), maar slaagden wel in hun missie.

Minnen
– Zoveel partijen zoveel meningen. Daar waar de clubs Phenix en Heracles in de regionale krant aangaven dat er en niks van snapten waarom scheidsrechter Van Diepen er plotseling mee ophield na 65 minuten, meldde de leidsman bij monde van de KNVB dat hij het aanhoudende commentaar van de spelers van Phenix wel beu was. Waar de waarheid ook ligt, iedere gestaakte wedstrijd is er één te veel. En wellicht vernemen we binnenkort wat er nou echt is gebeurd in Enschede.

– Het is snel gegaan met Losser. Als nieuwkomer in de vierde klasse direct riant koploper. Maar succes went kennelijk snel, want bij de zeldzame nederlaag tegen Saasveldia zondag leek Losser wat moeilijk om te kunnen gaan met tegenslag. Onderlinge irritatie, hard spel en een rode kaart op de koop toe. Geniet van het succes, zouden wij willen zeggen en daar hoort af en toe een kleine tik incasseren ook bij.

2 Reacties

  1. De rode kaart bij Losser was overduidelijk een misverstand. Daar was iedereen het wel over eens na afloop, behalve de scheids. Daarnaast scoorde ook Saaslveldia een flink aantal gele kaarten en ontsnapte men daar ook aan direct rood. Eea ligt dus wel iets genuanceerder…

  2. Toch mooi dat Stefan Wegdam met een voorkeur voor Saasveldia de koploper zo weg kan zetten in zijn niet echt objectieve stukje in de Tubantia. Kaartenverhouding 6 om 4 en een zuivere elleboogstoot van Saasveldia niet benoemen in een zelfde stuk. Niets dan lof voor de overwinning van Saasveldia, maar weinig lof voor het stuk in de krant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*