Losser is los en BWO verzuurt

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs. Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalwekeend met plussen en minnen. Deze week: een dikke plus voor het opgeleefde Luctor et Emergo en een zure min voor BWO.

Plussen:
+ Luctor et Emergo
Middenmoter Luctor et Emergo heeft zich dit seizoen in sneltreinvaart ontwikkeld tot een ploeg om rekening mee te houden. Het schaafwerk van trainer Kenan Durmusoglu werpt zijn vruchten af. Afgelopen zondag werd koploper Schalkhaar gevloerd, waardoor Luctor de eerste plaats overnam en in de komende wedstrijd de eerste periode kan binnen halen.

+ Losser
Jarenlang lukte het Losser maar niet om uit de kelder van het amateurvoetbal te raken. Een beschamende prestatie voor een club met bijna 800 leden. De ban lijkt nu echter gebroken. Na het kampioenschap afgelopen zomer gaat het team ook in de 4e klasse onverstoorbaar door met winnen. Vijf punten is de voorsprong inmiddels op de eerste achtervolgers.

Minnen
– GFC
De twittertijdlijn van GFC las afgelopen zondag als een even onbewogen als staccato mededelingenbord: ‘4-1 Avanti W.’, ‘5-1 Avanti W.’, ‘6-1 Avanti W.’, ‘7-1 Avanti W.’, ‘8-1 Avanti W.’, ‘9-1 Avanti W.’ Goed, de oude Goorsche kwam al voor rust met tien man te staan, maar een dergelijke oorwassing is ook tegen een hoogvlieger als Avanti Wilskracht wel een heel genadeloze afstraffing.

– BWO
De ene week is de andere niet. De verwachting dat BWO na de knappe 4-1 zege op WSV verder koers zou zetten omhoog op de ranglijst werd lelijk gesmoord in Deventer. Bij laagvlieger Helios verloor BWO na een opmerkelijk wedstrijdverloop (van 1-0, naar 2-3, naar 4-3). De beslissende treffer viel in de laatste minuut, terwijl Helios al met tien man speelde en was een eigen doelpunt. Spelers en trainers halen dan al snel de term ‘zuur’ tevoorschijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*