Optimistisch Vosta beloond en prutsend DOS’37 vergooit zege

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs? Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalwekeend met plussen en minnen. Deze week: een plus voor Vosta dat de rode lantaarn overdroeg en een min voor Stevo dat haar doelman mocht bedanken dat het tegen negen tegenstanders niet meer spannend werd.

Plussen
+ Wie zijn wij om de ene prijs boven de ander te waarderen, dus we pikken er niet één periodekampioen uit, maar toasten op alle clubs die hun eerste prijs van het seizoen binnen hebben gesleept. Hulde aan Oranje Nassau, Luctor et Emergo, Victoria’28, Bon Boys, Losser, Sportlust Glanerbrug en – met een weekje vertraging – Barbaros.

+ Positiviteit betaalt zich uit. Een seizoensstart met louter nederlagen voor een ploeg met weinig ervaring een standaardteam. Je zou voor minder wanhopig worden, maar bij Vosta bleef men optimistisch. Dat betaalde zich afgelopen zondag uit, toen op bezoek bij Langeveen de eerste seizoenszege werd geboekt.

Minnen
– Een min uitdelen na een overwinning, is dat niet heel erg kritisch? Misschien, maar toch hadden de fans langs de lijn bij Stevo vast meer verwacht van hun team, toen ze al snel tegen negen tegenstanders van Germania speelden met een 1-0 voorsprong. De 2-0 viel al snel daarna, maar die stand stond ook na negentig minuten nog op het bord en dat was toch wel een tegenvaller. Dat doelman Luuk Oude Lansink zich na rust nog een paar keer moest onderscheiden, was ook niet voorzien. Maar goed, de punten tellen en Stevo staat inmiddels wel mooi in het linkerrijtje.

– Daar is ie weer: het woordje zuur. “Een zuur gelijkspel”, aldus de website van DOS’37. De Nijverdallers gaven tegen FC Zutphen in een tijdsbestek van tien minuten een veilig ogende 4-1 voorsprong weg. Als we de scribent van de Vriezenveners mogen geloven deugde er weinig meer van het spel: “werkelijk waar niets ging goed”, meldt hij eerlijk. Het goede nieuws? Na de gelijkmaker in de 76e minuut bleef het puntje in ieder geval nog wel behouden.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*