Lekker voetballen in de lente en huiswerk voor de scheidsrechter

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs? Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalwekeend met plussen en minnen. Deze week zijn de plussen voor de verandering eens in de meerderheid (drie tegen één).  

Plussen
+ Veel hoger spelende clubs hadden het lastig met lager spelende tegenstanders. Althans, het bleek lastig om het overwicht in de score uit te drukken. Stevo vormde de uitzondering op de regel. Al was het dan vooral een lesje in effectiviteit volgens de site van Eilermark, de 5-0 overwinning bleek met afstand de ruimste zege van een Twentse bekerdeelnemer.

+ Voor reserveteams is de beker een mooie gelegenheid om voor even uit de anonimiteit te treden. Om ver te komen is een beetje mazzel met de loting ook wel fijn. Voor het tweede van Excelsior’31 rolde Silvolde uit de koker en dus was het bij voorbaat een lastig verhaal. De reserves weerden zich echter kranig en sloegen zeker geen modderfiguur tegen de nummer twee van de zondaghoofdklasse. Gelukkig redde Nick Haase ook nog de eer voor de Rijssenaren en eindigde het duel in een alleszins acceptabele 1-3.

+ Voor de verandering ook eens een plus voor de KNVB die aankondigde de speeldagenkalender aan te passen. Niet meer beginnen met de bekercompetitie als halve selecties nog op de camping in Frankrijk staan en – hier worden wij vooral blij van – langer doorgaan met de competitie en niet stoppen als het net weer lekker weer begint te worden. Nu alleen nog ene fatsoenlijke winterstop (tot medio februari) en het begint er echt op te lijken.

Minnen
– Oké, af en toe komen er bijzondere situaties voor in een voetbalwedstrijd, waardoor wel erg veel wordt gevraagd van de parate kennis van de scheidsrechter. Scheidsrechter Beldman maakte het echter wel erg bont bij Voorwaarts-Oranje Nassau. Hij gaf een indirecte vrije trap in het doelgebied (kan niet) en posteerde de spelers van Voorwaarts bij de tweede paal, want op 9.15 meter afstand (kan ook niet). Het gevolg was een vrije trap met een scoringskans van 100% en dat is wat ON dus deed. Het werd hierdoor 1-1 en ON besliste het duel na rust. Wij zijn zeer benieuwd of dit muisje nog een staartje krijgt. En ja, ook de scheidsrechter kan en mag fouten maken, maar het spelregelboekje nog een keer goed doorlezen is misschien geen overbodige luxe.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*