Een reuzensprong op de ranglijst en een lat die omhoog moet

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs? Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalweekend met plussen en minnen. Deze week was de keuze uit de mogelijke plussen enorm: 10-0 en 8-0 overwinningen van respectievelijk ON en Excelsior’31 en het huzarenstukje van HSC’21 dat in ondertal won tegen OFC. Onze keuze viel echter op deze:

Plussen

+ De 10-0 van Oranje Nassau is op deze site al aan bod gekomen, maar de monsterscore van Twenthe was minstens zo knap. Tegenstander Warnsveldse Boys stond namelijk nog boven Twenthe op de ranglijst, maar werd met liefst 7-2 naar huis gestuurd. Een lesje in efficiëntie, zo stelt de site van Twenthe. En ook al levert ook een 7-2 zege ook ‘maar’ drie punten op, het betekende wel dat de Goorse club liefst vijf plaatsen steeg op de ranglijst: van een nacompetitiestek naar het linkerrijtje door één overwinning.

+ En weer een club minder zonder overwinning. Bij De Tubanters werden ze er een beetje moedeloos van: vaak prima spelen en toch weer met lege handen staan. Bij het eveneens kwakkelende AJC’96 rekende De Tubanters na een 0-0 ruststand af met veel frustraties. Liefst vier keer scoorde de jonge ploeg van Tim Somberg. Nog altijd is de achterstand op nummer 12 WVV’34 vier punten, maar er is weer een beetje aansluiting.

Minnen

– Bij SVZW willen ze dolgraag terug naar de hoofdklasse, maar dan wordt het toch zaak om ook eens een topwedstrijd te winnen. Tegen lager aangeschreven ploegen stapten de Zwaluwen acht keer als winnaar van het veld, maar de vier nederlagen werden allen geleden tegen de topploegen in de afdeling. Na Berkum, Bennekom en DUNO ging het zaterdag fout tegen WHC. En dus staat SVZW vijfde, juist achter deze vier teams. Zaterdag wacht nummer negen KHC, waarschijnlijk weer een zekere overwinning dus.

– In dezelfde 1e klasse D is DETO vooralsnog de grootste tegenvaller. De Vriezenveense Traditionsverein zal alle zeilen moeten bijzetten om uit degradatiegevaar te geraken en dat was toch niet waar voorafgaand aan het seizoen rekening mee werd gehouden.  Zaterdag verloor de ploeg op eigen veld met 3-0 van KHC, toch ook bepaald geen hoogvlieger. Met slechts zeven punten uit twaalf duels is het duidelijk dat het beter moet. Met de lastige uitwedstrijd tegen Bennekom als laatste wedstrijd van 2016 voor de boeg dreigt een zware kerst voor de Vriezenveners.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*