Een eerlijke twitteraar en pijnlijk profetische woorden

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs? Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalwekeend met plussen en minnen. Deze week: een goudeerlijke twitteraar van Voorwaarts en pijnlijk profetische woorden van Rigtersbleek-trainer John Gielink.

Plussen
+ Jawel, daar is ie dan toch, de eerste overwinning voor het geplaagde AJC’96. Na een puntendeling tegen Oldenzaal, werd zondag WVV’34 met 2-1 verslagen. De oorlog is nog lang niet gewonnen, want de Lossernaren staan nog onder de fatale streep, maar de eerste slag is binnen.

+ Een eerlijke clubtwitteraar, dat kunnen wij wel waarderen. Daar waar een clubbril nogal eens het zicht op de realiteit wil ontnemen was het Twitteraccount van Voorwaarts vrij duidelijk over het geluksgehalte van de zege bij Kloosterhaar. Er klonk bijna enige plaatsvervangende schaamte door in de tweets bij de 0-1, 0-2 en 0-3.
“Het wordt tegen de verhoudingen in 0-1 voor Voorwaarts”
“En ook 0-2 pffffffff”
“En de 0-3 onvoorstelbaar maar waar”
Om uiteindelijk dan toch maar tevreden af te sluiten met:
“Einde wedstrijd we nemen de puntjes mee naar Westerhaar”

Minnen
– Ging het met Barbaros misschien allemaal iets te makkelijk? Feit is dat de club simpel de eerste periode pakte, maar daarna toch wat aan het klungelen is geslagen. Na het 0-0 gelijkspel tegen Rood Zwart, volgde zaterdagavond de eerste nederlaag tegen Aramea. Inmiddels staat Avanti qua verliespunten alweer gelijk en moet Barbaros de winnende draad snel weer op gaan pakken, wil het de historische kampioensdroom waarmaken.

– “Als we zondag verliezen van Orion is deze zege voor niks geweest.” Aldus Rigtersbleek-trainer John Gielink vorige week op dit platform na de verrassende overwinning op koploper Bemmel. Het bleken – helaas voor Gielink en Rigtersbleek – profetische woorden, want het laaggeklasseerde Orion ging met een riante 3-0 overwinning aan de haal in Enschede.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*