Een bizarre slotfase en een niet verhoorde hartenkreet

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs? Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalwekeend met plussen en minnen. Deze week: een bizarre slotfase in Den Ham en een niet verhoorde hartenkreet van de RKSV-twitteraar.

Plussen
+ Bij Holten is de beer los. Na vijf wedstrijden met maar één overwinning gaat het de laatste weken van een leien dakje. Na de 7-2 overwinning op Hoonhorst, deed de club er zondag nog een schepje bovenop. Hekkensluiter Wissel werd op eigen veld met 8-1 vernederd. Vijftien doelpunten in twee wedstrijden, eens kijken of er daar zondag tegen middenmoter De Gazelle weer een aantal aan toegevoegd kunnen worden.

+ Het vermaken van het publiek is nog altijd hoofddoel nummer 1 van een voetbalwedstrijd. Althans, dat zou het moeten zijn. Het publiek in Den Ham kwam in dat opzicht volledig aan haar trekken in een bizarre slotfase. Heel lang was het 1-0, totdat tegenstander OZC vier minuten voor tijd gelijk maakte. Daarna volgde een lange blessurebehandeling met zes minuten blessuretijd als gevolg. Wat daarin gebeurde tart het voorstellingsvermogen. Na de 2-1 voor Den Ham, volgde opnieuw een gelijkmaker én de derde voorsprong voor Den Ham: 3-2. feest langs de lijn en in de dugout van Den Ham, al vragen wij ons wel enigszins bezorgd af hoeveel jaar ouder Den Ham-trainer Jeroen Niks die laatste tien minuten geworden is.

Minnen
– “De Esch is voor niemand bang” kopte de regionale krant voor de competitie. De club die twee jaar achter elkaar promoveerde moet inmiddels constateren dat hun missie – handhaven – een helse klus zal worden. Slechts één overwinning na negen duels en hekkensluiter sinds afgelopen zaterdag. KHC was met met ruime cijfers te sterk: 5-2. En dan is KHC is nota bene een concurrent in de strijd tegen degradatie.

– “1-9, hopelijk blijft het hierbij” tweette RKSV zaterdag licht wanhopig toen tegenstander Bergentheim voor de negende keer scoorde. Het virtuele schietgebedje werd niet verhoord. Nummer tien plofte ook nog in het net en RKSV verliet met het schaamrood op de kaken het veld. Dat Bergentheim sterker zou zijn was voorzien, maar een score die niet op het bord paste, was toch wel iets teveel van het goede.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*