Acht afwezigen en een dozijn tegentreffers

Waar werd een goede prestatie geleverd en wie zakte door het ijs. Op iedere dinsdag blikken we terug op het voetbalwekeend met plussen en minnen. Deze week: een dikke plus voor Kevin Peppels en een heel dikke min voor La Première.

Plussen:
++ Kevin Peppels
hij is pas 17 jaar, maar scoorde afgelopen zaterdag vier keer voor Enter Vooruit dat DOS Kampen met 8-3 afdroogde. En ook nog eens volgens de strengste regels van de quattrick: achter elkaar én in één helft. Sterker nog, hij had amper een kwartier nodig voor deze productie. Met zoveel scoringsdrift gaan de gedachten onwillekeurig naar een voormalig schuttersfenomeen die bij dezelfde club groot werd.

+ Quick’20
De Oldenzalers begonnen dit seizoen zonder al te hoge ambities aan het eerste seizoen in de Derde Divisie, maar staat na een kwart van de competitie op een niet verwachte vierde plek. De overwinning op de beloften van Achilles’29 was al de vierde zege op rij. De komende weken kan Quick’20 tegen de vermeende topploegen laten zien wat het echt waard is.

Minnen
– AJC’96
Het dreigt een lang en lastig seizoen te worden voor AJC’96. De club uit Losser zag veel spelers op de valreep van de overschrijvingstermijn vertrekken, heeft een handvol blessures en dat verklaart de moeizame start. Zondag ging de ploeg van Boy Jhan Jhan op eigen veld met 3-0 onderuit tegen Reutum. De vierde klasse dreigt al een beetje na elf seizoenen in de tweede en derde klasse.

— La Premiere
Waar eindigt prestatievoetbal en begint recreatief een balletje te trappen? Je zou toch verwachten dat je als speler van een vierdeklasser in ieder geval niet zomaar afzegt voor wedstrijden. Zo niet bij La Premiere. De wedstrijd van buurclub Heracles tegen FC Twente was kennelijk zo aantrekkelijk dat acht spelers op de tribune zaten en hun eigen  team in de steek lieten. Met een samengeraapt team was de wedstrijd tegen Saasveldia bij voorbaat een kansloze misse. De uiteindelijke 12-0 was beschamend, maar dan vooral door het verhaal dat erachter stak.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*