“We speelden zeker niet supergoed”

Ruud Hondebrink (oranje shirt) in actie tegen Lemele (foto: website Oranje Nassau)

Oranje Nassau bereikte afgelopen zaterdag de dubbele cijfers. Het arme Lemele werd met 10-0 geklopt en daardoor blijft ON koploper Voorwaarts op de hielen zitten. Toch vond aanvoerder Ruud Hondebrink zijn ploeg niet eens fantastisch spelen. “Het was zeker niet overdreven goed.”

Bij een uitslag van 10-0 rijst al snel de vraag of de winnaar zo goed was, of de verliezer zo slecht. Hondebrink is zo eerlijk om te erkennen dat dat laatste het geval was. “We speelden zeker niet supergoed, dus ik denk dat Lemele een slechte dag had. Het kwaliteitsverschil is behoorlijk groot en we hadden het geluk dat we al in de eerste minuut scoorden. Dan groeit het vertrouwen en kan het dus zo maar 10-0 worden.”

Een opvallende rol was weggelegd voor Nordin Azhimi, die de helft van de productie voor zijn rekening nam. De tiener is behoorlijk op dreef en is zelfs clubtopscorer. Hondebrink: “Nordin is een goede voetballer. Hij heeft zich als eerstejaars senior meteen in de basis gespeeld en doet het goed. Maar hij is niet de enige. Met Mert Saricicek en Sander Woudstra hebben we nog twee spelers die rechtstreeks vanuit de jeugd vrijwel altijd meedoen met het eerste. Het is goed dat we kunnen putten uit onze jeugd.”

De grote zege op Lemele geeft wel aan dat de verschillen in de 3e klasse D groot zijn. Met tien overwinningen in twaalf duels zou normaal gesproken de eerste plaats een zekerheidje zijn, maar Voorwaarts heeft nog een puntje meer. Deze ploegen lijken met zijn tweeën dan ook uit te gaan maken wie kampioen wordt. “Normaal zouden we inderdaad misschien ruim bovenaan staan, maar een spannende tweestrijd is ook wel mooi”, vindt Hondebrink. “We laten allebei weinig steken vallen en dus lijkt het aan te komen op de onderlinge wedstrijd, die kort na de winterstop wordt gespeeld. We moeten zelf proberen onze wedstrijden te blijven winnen en dan hoop en verwacht ik dat Voorwaarts onderweg nog wel ergens iets laat liggen. Voorwaarts en wij hebben ook de meeste kwaliteit denk ik, al heeft ook Bergentheim geen slechte ploeg. Die moeten het alleen meer van de duels en de fysieke kracht hebben.”

Dat Oranje Nassau het dit seizoen direct zo goed doet, was geen abc’tje. Vorig seizoen degradeerde de club na een dramatische tweede seizoenshelft. Al moet dat volgens Hondebrink ook niet overdreven worden. “Het was niet puur een kwestie van kwaliteit. We hadden soms ook gewoon pech en dan zit je in een fase dat het telkens net tegenzit. We zijn de voorbereiding met goede moed begonnen en hebben afgesproken gewoon op dezelfde voet verder te gaan en ons stinkende best te doen. En dat pakt tot nu toe goed uit.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*