Principieel LSV bezorgt KNVB nog meer hoofdpijn in kunstgrasdossier

Kent u die mop van die wedstrijd die op kunstgras werd gespeeld? Inderdaad. Die werd niet gespeeld. Rietmolen, dat zondag zou spelen bij LSV,  heeft het kunstgras volledig in de ban gedaan en hoefde van de KNVB niet op te draven. Kennelijk een unieke situatie in de soms naar lichte hysterie neigende discussie, want zelfs De telegraaf berichtte erover. De uitleg van de zijde van LSV kwam tot nu toe minder aan bod.

Ruim een week geleden kreeg het bestuur van LSV van Rietmolen de vraag voorgelegd of ze wellicht wilden uitwijken naar een natuurgrasveld. “We hebben daar intern over gesproken”, zegt voorzitter Hans Koier. “We respecteren het beleid van Rietmolen, maar we vinden dat dat andersom ook moet gelden. Daarom hebben we aangegeven dat ze welkom zijn, maar dat wel wel vasthouden aan ons eigen beleid en dus op kunstgras spelen. Dat standpunt hebben we ook nog voorgelegd aan de Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen en die konden zich daar ook in vinden.”

Ook bij LSV is er zoals bij vrijwel alle clubs een discussie ontstaan over spelen op kunstgras. “Onze pupillen spelen nu zoveel mogelijk op natuurgras, al is dat niet helemaal gegarandeerd. Het is absoluut niet zo dat we problemen of wrok hebben richting Rietmolen, maar we stellen ons wel principieel op. Het is goed om de boel af en toe eens op scherp te zetten.”

Het heeft er alle schijn van dat de KNVB in het kunstgrasdossier op eieren loopt. Koier: “Een paar dagen voor de wedstrijd ontvingen we een bericht van de KNVB dat de wedstrijd was uitgesteld, vanwege de weigering van Rietmolen. Zonder veel toelichting. Het lijkt er op dat de bond de vingers er niet aan wil branden, want ik krijg niet de indruk dat Rietmolen hiervoor gestraft wordt.”

In dat opzicht is het interessant om te zien wat er komende week gebeurt. Dan speelt Rietmolen uit tegen Avanti Wilskracht, dat speelt op – jawel – kunstgras. “Ik weet niet wat Avanti gaat doen. Wellicht dat zij wel willen uitwijken, anders ontstaat er zondag opnieuw een probleem.”

De selectie had in ieder geval onverwacht een vrije zondag. “Een aantal spelers hebben meegedaan bij het tweede, voor de anderen was het een mooi herstelweekendje”, aldus Koier.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*