Ferdi Kocoz: “We willen zo snel mogelijk kampioen worden”

Ferdi Kocoz legt aan in de wedstrijd tegen BSC Unisson (foto: Akif Kizil)

Barbaros was afgelopen zondag de eerste club die een prijs in de wacht sleepte. Dankzij een 6-0 overwinning op BSC Unisson won de vierdeklasser uit Hengelo de eerste periode. Maar als het aan verdediger Ferdi Kocoz ligt is dat nog maar het begin. Hij wil met Barbaros historie schrijven door de club voor het eerst naar de 3e klasse te loodsen.

Winnen met 6-0, dat zijn duidelijke cijfers. Was het verschil echt zo groot?
Kocoz: “Ja, uiteindelijk was het verschil toch wel groot. Dat hadden we niet verwacht vooraf, maar toen we ons eigen spel gingen spelen was de wedstrijd snel beslist. In bepaalde fases hadden we het wat lastiger, maar toen op het eind de vermoeidheid bij BSC Unisson een rol ging spelen konden we nog uitlopen tot een grote overwinning.”

Je hebt onder meer gespeeld bij Quick’20 in de Topklasse en speelt nu op je 27e, in de kracht van je voetballoopbaan in de 4e klasse. Vanwaar de keuze voor Barbaros?
Kocoz: “Ik heb de laatste jaren de nodige omzwervingen gemaakt, maar ik heb nu bewust een stapje terug gezet. Via mijn vader en mijn neefje Hakan Kocoz, die al 12 keer heeft gescoord dit seizoen, ben ik bij Barbaros terecht gekomen. Vanwege mijn werk kan ik maximaal twee keer in de week trainen en dat is lastig te combineren met spelen in de amateurtop, al heb ik dat nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet, want het liefst wil je zo hoog mogelijk spelen.”

Barbaros heeft meer spelers, die in het verleden op een hoger niveau speelden, zoals Cuneyt Avsar en Burak Babuloglu. Hoe ver reiken de ambities van Barbaros?
Kocoz: “Binnen de club zijn er plannen een stabiele 2e of 3e klasser te worden. Maar dat het nu zo goed draait is ook een samenloop van omstandigheden. Er is ook een groep vrienden van De Tubanters gekomen en alles valt nu goed in elkaar. Het klikt heel goed binnen de groep, we zijn echt een vriendenteam. Dat is de basis van het succes, met daarbij de individuele klasse die we in huis hebben.”

En nu kunnen jullie historie schrijven door de club voor het eerst in haar bestaan naar de 3e klasse te loodsen.
Kozcoz: “Ja, links en rechts worden we daar door de mensen binnen de club wel op gewezen, maar eerlijk gezegd zijn we daar niet echt heel erg mee bezig. Nu we de periode hebben gewonnen willen we zo snel mogelijk kampioen worden. En dat verwachten de clubmensen ook wel een beetje van ons.”

Is de rest van de club ook klaar voor een stap omhoog?
Kocoz: “De club is echt goed bezig om verder te groeien. Er zijn de laatste tijd veel nieuwe sponsoren gestrikt en de selectiespelers worden ook bij de club betrokken. Verschillende spelers zijn begin met de cursus TC3 en geven training aan jeugdteams. Het heeft tijd nodig om als club door te groeien, maar Barbaros is absoluut op de goede weg.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*