Vijf redenen om de velden op te zoeken

Beeld van de wedstrijd Langeveen-Manderveen vorig seizoen (foto: Albert Uilenberg)

Ieder weekend zijn er weer voldoende redenen te bedenken om één of meerdere potjes te bezoeken. Wij sommen er vijf voor je op.

1. Nieuwe ronden, nieuwe kansen
In bijna alle competities begint dit weekend de tweede periode. Voor alle clubs dus weer kansen om vanaf nul een prijs te pakken, ook als het in de eerste periode allemaal nog niet zo gesmeerd liep als gewenst.

2. Rood tegen Blauw in Hengelo
Heel wat steden kennen er één: een wedstrijd tussen rood en blauw. Zondag staat op Sportpark ’t Wilbert de Hengelose variant op het programma: Achilles’12 tegen BWO. Een tweestrijd met een lange historie, de clubs komen elkaar al decennialang met enige regelmaat tegen, maar soms ook tijdenlang niet. Vorig seizoen wonnen beide clubs op elkaars bodem en de ploegen zijn dit jaar ook aan elkaar gewaagd: Achilles’12 staat 6e, BWO 7e. Spanning lijkt derhalve gegarandeerd.

3. Druk op de ketel
Op een derde van de competitie begint er hier en daar langzaam ook wat druk op de ketel te komen. Dat geldt ook voor zowel DETO als Hulzense Boys, die elkaar morgen treffen in Vriezenveen. DETO won vorige week, maar wil zo snel mogelijk wegraken uit het rechterrijtje. En hoewel bij Hulzense Boys degradatie niet als een ramp zal worden ervaren, willen ze in Hulsen toch ook maar wat graag van de laatste plek af. Er staat wat op het spel op Sportpark Het Midden.

4. Veenderby in de 5e klasse
In de gemeente Tubbergen staat zondag de “veenderby” op het programma tussen Langeveen en Manderveen. Om beide teams te vinden moeten we diep in de stand van de 5e klasse A duiken. Voor Manderveen is dat de laatste jaren vrij gebruikelijk, Langeveen doet het doorgaans wat beter. Kan Manderveen de buurman weer eens pootje lichten? De laatste keer dat dat lukte was op 5 september 2010. De laatste zes edities trok Langeveen telkens aan het langste eind.

5. Wat moet je anders doen?
Het is herfst en dat betekent af en toe een zonnetje, af en toe regen, af en toe een windvlaag en af en toe grijs. Geen omstandigheden om wat leuks te plannen, een rondje te fietsen, of een boswandeling te doen, want voor je het weet valt de boel in het water. Gewoon langs het lijntje staan lukt nog prima. Wel voor de zekerheid maar even aan paraplu mee of een tribuneplek veilig stellen.

Veel plezier!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*