Vijf redenen om de velden op te zoeken

De laatste reguliere speelronde staat dit weekend op het programma. Veel beslissingen zijn al gevallen (de meeste kampioenen zijn al wel bekend), maar er staat nog voldoende interessants op het programma. De paraplu kunt u thuis laten dit weekend, maar het verdient in sommige afdelingen aanbeveling om de rekenmachine wel mee te nemen en in de aanslag te houden.

1. Drie keer is toch hopelijk wel scheepsrecht?
De enige hoofdprijs staat nog op het spel in de 2e klasse J. En dat dit zo is heeft Luctor et Emergo wel een beetje aan zichzelf te danken. Twee keer ging het niet door de afgelopen weken door gelijke spelen tegen Colmschate en  Helios. Het goede nieuws is dat een gelijkspel dit keer wél genoeg is. In Twello gaat Luctor bij Voorwaarts op zoek naar het laatste noodzakelijke puntje. Mocht het onverhoopt helemaal mis gaan, dan is de hoop gevestigd op nummer drie WSV. Dat is de tegenstander van nummer twee Schalkhaar dat drie punten minder heeft dan Luctor.

2. Rekenen geblazen
220 volt. Zoveel spanning staat er nog op de 4e klasse A. De kampioen (Saasveldia) en één degradant (La Première) zijn al een tijdje bekend, maar er is nog veel om voor te spelen. Voor RSC is het hele scala aan emoties mogelijk. Rechtstreekse degradatie of de herkansing is het meest realistische scenario, maar als alles op zijn plek valt (met de nodige mitsen en maren op andere velden) kan de club zich nog veilig spelen én de derde periode winnen. UD Weerselo en Vasse leven tussen hoop en vrees en gaan samen met RSC uitmaken of het degradatie of nacompetitie wordt. Voor de derde periode zijn behalve het eerder genoemde RSC ook Hengelo (dat weer speelt tegen UD), Borne en Berghuizen (die ook weer tegen elkaar spelen) nog in de race. Een achtbaan van emoties is verzekerd derhalve.

3. Finales!
Erop of eronder tegen de concurrent, dat zijn toch de leukste duels. In twee gevallen gaat het dit weekend om een finale, waarbij één van de ploegen er sowieso met de bloemen vandoor gaat. In 4D spelen Sportlust Glanerbrug en Daarlerveen een rechtstreeks duel om plek vier en daarmee een vervangende periodetitel. In 3A gaan de dorpsclubs Reutum en DSVD voor een smakelijk toetje (periodewinst), nadat ze zich beiden vorige week pas veilig speelden. In 4B spelen de nummers 11 en 12 (GFC en Het Centrum) tegen elkaar, maar dat duel is alleen van belang als nummer tien TVO niet wint van BSC Unisson. In dat geval krijgen beide teams nog een ongewenste seizoensverlenging.

4. Dilemma in Goor
Een bizar uitgangspunt voor Twenthe Goor. De club kan als nummer vier in de eindrangschikking nog een vervangende periodetitel pakken, maar dan móét Lemerlerveld kampioen worden én de derde periode winnen. En laat datzelfde Lemelerveld nou zondag de tegenstander zijn in Goor. Als Twenthe zondag wint, weet het vrijwel zeker dat het seizoen erop zit. Bij een nederlaag of gelijkspel is er nog een klein kansje. Vervelende bijkomstigheid is dat bij een nederlaag of gelijkspel die vierde plaats ook weer wordt bedreigd: Warnsveldse Boys, Wijhe’92 en Albatross mogen dan in ieder geval niet winnen. Zeg het maar.

5. Wachten op winst
Al 25 wedstrijden wacht het zaterdagteam van Quick’20 tevergeefs op een overwinning. Zou het dan op de laatste speeldag toch nog lukken? Als het kan is het nou zou je zeggen. Tegenstander op De Vondersweijde is namelijk nummer voorlaatst ZAC. Of ze er echt veel vertrouwen in hebben is de vraag: het laatste puntje werd gesprokkeld toen de blaadjes aan de bomen nog mooi goudbruin gekleurd waren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*