Vijf redenen om de velden op te zoeken

Beeld uit de vorige editie van de derby tussen Quick'20 en HSC'21 (foto: Wim Busschers)

Ieder weekend zijn er weer voldoende redenen te bedenken om één of meerdere potjes te bezoeken. Wij sommen er vijf voor je op. Deze week: een heerlijke derby als toetje en zeer smakelijke kliekjes. 

1. Een heerlijke derby als toetje van 2016
De competitieplanners hebben goed werk verricht, als het tenminste hun bedoeling was om op de laatste speeldag van 2016 HSC’21 en Quick’20 aan elkaar te koppelen. Als sinds jaar en dag een bijzonder derby in het Twentse voetbal, waarbij de bekende mysterieuze krachten los komen. Het was nog hartje zomer toen het heenduel in Oldenzaal werd gespeeld. Quick’20 won toen met 1-0 en dat was een goede opmaat voor de competitie. Inmiddels is het verschil tussen beide clubs nog slechts drie punten in het voordeel van Quick’20 en staat dus daadwerkelijk het fictieve kampioenschap van Twente op het spel.

2. Een leuke discussie langs de lijn
Uitgerekend drie dagen voor deze derby kwam de KNVB met een clusterbommetje voor twintig clubs in de Tweede en Derde Divisie. Als de wiedeweerga spelers contracteren, of anders volgt puntaftrek. Het zal zondag ook langs de lijn voer zijn voor veel discussie. Met name in Oldenzaal ligt de mogelijke puntenstraf zwaar op de maag.

3. Lekkere kliekjes (1): Bekervoetbal
Een regulier programma is er buiten de Derde Divisie niet meer dit weekend, maar er zijn nog wel een paar lekkere kliekjes. Bijvoorbeeld een tussenronde in de districtsbeker. Wat bijvoorbeeld te denken van de interessante krachtmeting tussen Stevo en Enter Vooruit. Een middenmoter uit de 1e klasse op zondag tegen een topper uit de 2e klasse op zaterdag.

4. Lekker kliekjes (2): Inhaalduels
Een handvol inhaalduels staat er nog op het programma en in vrijwel alle gevallen gaat het om vroege degradatiekrakers. Zowel bij Rijssen VooruitSVVN (3D), Colmschate-ATC’65 (2J), VasseHengelo (4A) en TVOBSC Unisson (4B) gaat het om de keiharde overlevingsstrijd.

5. De kerstboom en geraniums wachten
Sla uw slag en ga erop uit nu het nog kan! Vanaf volgende week wachten noodgedwongen de kerstboom en de geraniums, want de meeste competities beginnen pas in het laatste weekend van januari weer.

Veel plezier!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*