Vijf redenen om de velden op te zoeken

Ieder weekend zijn er weer voldoende redenen te bedenken om één of meerdere potjes te bezoeken. Wij sommen er vijf voor je op. Deze week: de geneugten van bekervoetbal en de tip om eens vreemd te gaan.

1. Bekervoetbal boven alles
Het toernooi om de Disctrictsbeker wordt wel eens als een ondergeschoven kindje beschouwd. Geheel ten onrechte wat ons betreft. Er gaat niets boven bekervoetbal. David tegen Goliath, zaterdag tegen zondag en er valt hoe dan ook een beslissing. Het zijn de ingrediënten voor interessante wedstrijden. Wat bijvoorbeeld te denken van DOS’37 tegen Rigtersbleek, Tubantia tegen AZSV of de reserves van Excelsior’31 tegen Silvolde. Laat ze maar doorkomen, die bekersensaties!

2. (Alweer) een echte topper in Oldenzaal
Weliswaar verloor Quick’20 afgelopen zondag weer eens (met 4-1 van hercules), het seizoen kan voorlopig echt niet stuk. Zondag hopen de Oldenzalers koploper De Dijk pootje te lichten, om zo weer wat dichter bij te komen. Het zal hoe dan ook een interessante krachtmeting worden tussen twee sterke teams.

3. Bon Boys op zoek naar een krater
De vorige week om trieste redenen afgelaste wedstrijd van Bon Boys tegen GSV’38 wordt zondag ingehaald. In Giesbeek gaat Bon Boys proberen een krater te slaan met de achtervolgers. Het verschil met de achtervolgers DVC’26 en DCS is nu al vier punten en de Haaksbergenaren kunnen dat gat dus vergroten tot liefst zeven punten. Niet goed voor de spanning, maar daar hebben ze bij Bon Boys ongetwijfeld – en volkomen terecht – lak aan.

4. Ga eens ergens anders kijken
Een beker- en inhaalwekeend betekent dan misschien dat je eigen club niet in actie komt, maar het is wel meteen een mooie gelegenheid om eens ergens anders een kijkje te nemen. Ergens waar je normaal niet zo snel aan zou denken. Waarom bijvoorbeeld niet eens PW-FC Winterswijk bezoeken in de 4e klasse op zaterdag. De oudste club van de regio zal iedere supperter ongetwijfeld van harte welkom heten op het Tiemeister.

5. Nog één keer: bekervoetbal boven alles
We noemden onder punt 1 al een paar mooie affiches, maar er is veel meer: wat bijvoorbeeld te denken van Enter Vooruit tegen NEO, Stevo tegen Eilermark of DETO tegen Longa’30.

Veel plezier!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*