Vijf redenen om de velden op te zoeken

Beeld uit de vorige ontmoeting tussen SDC'12 en KOSC (foto: inenomootmarsum.nl)

Ieder weekend zijn er weer voldoende redenen te bedenken om één of meerdere potjes te bezoeken. Wij sommen er vijf voor je op. Het lijkt erop dat de competitieplanner van de KNVB erg zijn best heeft gedaan om zoveel mogelijk Twentse derby’s in één weekend te proppen.

1. Een derby
Vorig seizoen waren ze nog met zijn drietjes, maar dit jaar moeten ze het in Goor doen met nog één derby in de 4e klasse B. De oudste Goorsche GFC en Hector ontmoeten elkaar op Sportpark Heeckeren.  Het gaat Hector tot dusverre heel wat meer voor de wind dan GFC. Die wonnen al zeven duels op rij niet meer. Hector verloor al zeven keer op rij niet. Kan GFC zondag breken met die twee reeksen? Vorig seizoen wonnen beide teams op elkaars sportpark.

2. Nog een derby
De klassieker van Dinkelland. KOSC tegen SDC’12. Oostmarsum tegen Denekamp. Kortom: een mooie derby in Noordoost Twente. Beide clubs zijn vooralsnog bezig aan een vrij kleurloos en wisselvallig seizoen en staan nu in de middenmoot. Twee seizoenen geleden stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar, toen werd het zowel in Denekamp als in de Siepelstad een remise. Dit alles overziend tippen wij voor zondag: een gelijkspel.

3. En nog een derby
Oké, in Enschede zijn er vrijwel elk weekend plaatselijke derby’s maar het treffen tussen SC Enschede en Vogido is toch wel extra interessant. Het is namelijk ook de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst in 3A. Bijna wekelijks wisselt de koploper in deze afdeling en dat lijkt dus goed nieuws voor de zwartwitte mannen van Paul Krabbe. Valkuil: bij een nederlaag kan SC Enschede na zondag ook maar zo weer zesde staan.

4. En – jawél – nóg een derby
In de laagste klasse van het zaterdagvoetbal is er ook nog een heuse kleine klassieker: Daarle tegen Daarlerveen. De jongens van het veen zijn aan een opmerkelijk sterk seizoen bezig. De club die tussen 2008 en 2013 niet eens met een standaardteam was vertegenwoordigd in de competitie doet voorlopig mee om de bovenste plaatsen. Mocht Daarlerveen daadwerkelijk promoveren, dan zou dat voor het eerst sinds 1999 zijn.

5. Nog veel meer derby’s
Want we hebben ook nog bijvoorbeeld KloosterhaarVoorwaarts aan de noordgrens van Twente. De Diekmanderby tussen PW en Zuid Eschmarke. En natuurlijk Wilhelminaschool-Juliana’32 en DETO-DOS’37.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*