Overlevingsstrijd op meer fronten en een in ere herstelde derby

Vroomshoopse Boys (blauwe shirts) enkele weken terig in actie tegen De Esch (foto: Erwin Heuver)

Ieder weekend zijn er weer voldoende redenen te bedenken om één of meerdere potjes te bezoeken. Wij sommen er vijf voor je op. Deze week: een oude derby in ere hersteld en overlevingsstrijd op meerdere fronten.

1. Een interessante derby in Raalte
Net buiten onze regio, maar dat neemt niet weg dat we te maken hebben met een heuse derby: Rohda Raalte tegen De Zweef was in de jaren tachtig en negentig een kraker van jewelste, maar is inmiddels al veertien jaar niet meer gespeeld in competitieverband. Zondag is het weer eens zover en er staat wat op het spel, want in de 1e klasse E op zondag zijn de verschillen zo klein dat een plek in de subtop zo wordt verwisseld voor degradatiezorgen. En andersom.

2. De overlevingsstrijd in 1D
Voor vier Twenste clubs is het dit seizoen een kwestie van keihard overleven in de 1e klasse D. Zaterdag staan met Hulzense Boys en Vroomshoopse Boys twee van deze overlevers tegenover elkaar. Vroomshoopse Boys hoopt wat meer lucht te krijgen, terwijl Hulzense Boys bij winst misschien weer van een directe degradatieplek af kan komen.

3. Hopen op betere tijden
Voor AJC’96 en De Tubanters zijn het om uiteenlopende redenen lastige tijden. Beide clubs proberen het hoofd boven water te houden in de 3e klasse A, maar moeten echt punten gaan pakken om niet in een hopeloze positie terecht te komen. De Tubanters pakte zelfs nog maar één punt, ondanks dat de ploeg zelden wordt weggespeeld. AJC’96 heeft drie punten meer, maar zal toch ook meer moeten gaan sprokkelen. Beide clubs zullen de wedstrijd van zondag zien als een uitgelezen kans om de volle buit te pakken.

4. Periodetitel voor Buurse?
Buurse kan zich zondag verzekeren van winst in de eerste periode. Winst op bezoek bij Dijkhoek en Omstreken (kortweg: DEO) is daarvoor voldoende, anders moet het hopen dat Diepenheim een steekje laat vallen tegen Meddo.

5. De winterstop nadert
Na dit weekend staat er voor de meeste competities nog één speelronde op het programma en dat betekent dat de meeste thuisspelende clubs hun laatste wedstrijd op eigen grond spelen. Voor de thuissupporters dus de laatste kans om je favorieten aan te moedigen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*