Een Hitchcock-klasse en ‘Vorentscheidingen’ in de maak

Ieder weekend zijn er weer voldoende redenen te bedenken om één of meerdere potjes te bezoeken. Wij sommen er vijf voor je op. Deze week: een Hitchkock-competitie en een moeder-dochter derby.

1. Er gaan weer beslissingen vallen
Zowel de 4e klasse D (zaterdag) als de 5e klasse B kennen een oneven aantal teams en daardoor slechts twee periodes. Omdat de eerste speelhelft ten einde komt gaan daar binnenkort de beslissingen vallen. In 4D is het loeispannend. Daar hebben drie clubs (ASV’57, Achilles en Daarlerveen) evenveel verliespunten, waarbij ASV’57 een wedstrijd meer speelde. Daarachter zitten PW en Sportlust Glanerbrug ook nog op het vinkentouw. Zaterdag is het Daarlerveen-ASV’57. Bij winst zetten de Aadorpers een goede stap, als Daarlerveen wint wordt het allemaal nog spannender. In 5B is de situatie een stuk overzichtelijker. Daar gaat het tussen Buurse (22 punten) en Diepenheim (21). En, je raadt het al, die twee teams spelen zondag tegen elkaar.

2. De Hitchcock-afdeling die 1e klasse E heet
Wie slecht tegen spanning kan moet dit seizoen vooral de 1e klasse E op zondag links laten liggen. Het verschil tussen de nummer 3 en de nummer 13 is slechts vier punten en dus wordt de ranglijst iedere week weer overhoop gegooid. Drie zespuntenduels met Twentse inbreng zijn er zondag: Quick 1888 (14 punten) ontvangt Rigtersbleek (12), Stevo (11) ontmoet Tubantia (14) en De Zweef (13) neemt het op tegen Longa’30 (13). Suspense verzekerd.

3. De dertig van BWO tegen BWO
ATC, oftewel A Triginta Conditum, oftewel ‘uit dertig ontstaan’. Dertig ontevreden leden van BWO splitsten zich inmiddels ruim vijftig jaar geleden af om als ATC’65 verder te gaan. De scherpe randjes zijn er ondertussen wel wat vanaf gevijld, maar het blijft een mooi gegeven voor een derby. Beide teams kunnen de punten in ieder geval goed gebruiken. ATC’65 wil weg uit de degradatiezone en BWO wil naar de (sub)top.

4. Weer een topper in 3A
Het is vrijwel iedere week raak in de 3e klasse A. Stuivertje wisselen aan kop en dus ook bijna iedere week wel een topper. Vogido kan nu toch een serieus gaatje slaan als het zondag weet te winnen van nummer twee NEO, dat drie punten minder heeft. Andersom kan NEO de stand aan kop bij winst ook weer helemaal egaliseren.

5. Het is prima toeven langs de velden dit weekend
Het wordt fijn, rustig najaarsweer dit weekend. Beetje frisjes, dus wel een goede jas aan doen, maar de paraplu kan thuisblijven. Ideaal weer zo tegen het einde van de eerste seizoenshelft.

Veel plezier!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*