5 redenen om de velden op te zoeken

Ieder weekend zijn er weer voldoende redenen te bedenken om één of meerdere potjes te bezoeken. Wij sommen er vijf voor je op.

1. Er zijn prijzen te verdelen
Dit weekend is de laatste speelronde van de eerste periode in de competities vanaf de eerste klasse. Barbaros pakte die prijs vorige week al, maar daar komen er dit weekend heel wat bij. Onder andere Oranje Nassau (3D), Bon Boys (3C), Losser (4A) en Sportlust Glanerbrug (5A) hebben uitstekende papieren voor de periodewinst. In 3A is de strijd het spannendst. NEO (17 punten) staat op poleposition en is bij winst op SC Enschede zeker. Maar ook SC Enschede (14) heeft nog kans als het wint van NEO. Als dat lukt zijn er met Victoria’28 (15), De Tukkers (14) en Vogido (14) nog drie andere honden die vechten om het been.

2. Er is alweer een derby in 1D
In de eerste klasse D is er vrijwel elke week wel een Twentse derby. Jammer genoeg zijn dat vrijwel allemaal ook “degradatiekrakers”, al is het natuurlijk nog wel erg vroeg in het seizoen. Komende zaterdag staat Vroomshoopse BoysDETO op het programma. Beide clubs hebben slechts vier puntjes en hunkeren dus naar een zege.

3. Een heuse amateurtopper in Oldenzaal
Niemand in Oldenzaal die het had durven dromen, maar Quick’20 staat op plek twee in de Derde Divisie. Zondag komt de al even verrassende nummer drie naar De Vondersweijde: Be Quick 1887. Een heuse topper dus en bovendien één die op voorhand goed lijkt voor veel doelpunten. Quick’20 scoorde dit seizoen al 24 keer, de Groningers prikten zelfs al 27 maal raak.

4. Mooie shirts
Redenen te over om te genieten van een wedstrijd. Als twee mooie tenues tegenover elkaar staan is dat alleen al een lust voor het oog. In deze categorie tippen wij dit weekend de rood-wit geblokte mannen van DSVD, tegen het stijlvolle lichtblauw en zwart van Juventa’12.

5. Een prachtig herfstweekend
Eind oktober, dan zijn de velden op zijn mooist. Vooral de complexen, die enigszins schuil gaan in het groen bieden in deze tijd van het jaar een sprookjesachtige aanblik. Zelfs als de wedstrijd niet om aan te gluren is, valt er dan toch genoeg te genieten. Bonustip: zaterdag is de grootste kans op een zonnetje aan de hemel en dus nog fijnere omstandigheden.

Veel plezier allemaal.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*