Zeperd voor Excelsior’31, SVZW klopt aan de deur

Het was mistig op de velden vanmiddag, zoals hier in Genemuiden (foto: Twitter Excelsior'31)

Na een sterke serie van zeven ongeslagen duels is Excelsior’31 zaterdag met een flinke smak op aarde geland. SC Genemuiden was op eigen veld met 4-0 te sterk, waardoor de Rijssenaren pas op de plaats maken in de Hoofdklasse B. In de 1e klasse E onttrekt alleen SVZW zich aan de Twentse malaise. De Wierdense ploeg won wel, waar de andere vijf Twentse clubs allemaa een nederlaag moesten slikken.

Hoofdklasse B
Een reeks van negentien punten uit zeven wedstrijden voor Excelsior’31 werd zaterdagmiddag wreed verstoord door SC Genemuiden. In de tapijtstad verloren de Rijssenaren met duidelijke cijfers: 4-0. Excelsior’31 liep door een vroege treffer van Jacco Riemens al direct achter de feiten aan. De situatie verbeterde er niet op toen Martijn Jansen na een klein half uur de score verdubbelde. Kort na rust zorgde diezelfde Jansen ervoor dat het duel feitelijk al beslist was. Job van Dalfsen bepaalde in de slotfase de eindstand op 4-0. Door de nederlaag zakte Excelsior’31 naar plek zeven, maar nog altijd slechts vier punten achter koploper DOVO.

1e klasse D
SVZW blijft koploper Berkum op de hielen zitten. De Wierdense club won zaterdag kinderlijk eenvoudig met 4-0 bij De Esch. Maarten Jansen was de grote man aan Wierdense zijde met drie treffers. De score werd geopend door Ferdi ter Avest. Behalve voor De Esch was het ook voor de overige Twentse clubs opnieuw kommer en kwel. DOS’37 kwam tegen koploper Berkum nog wel op voorsprong door Marc Meier, maar kon uiteindelijk toch niet voor een verrassing zorgen. Opnieuw Meier deed bij een stand van 1-3 nog wel wat terug, maar uiteindelijk won Berkum in Vriezenveen met 4-2.

Ook DETO heeft het lek nog altijd niet boven. Subtopper Nunspeet was op eigen veld met 4-0 duidelijk te sterk. Ook Vroomshoopse Boys en Hulzense Boys moesten forse nederlagen slikken. Vroomshoopse Boys was geen partij voor Bennekom (4-0) en Hulzense Boys kende een dramatische eerste helft in Kampen tegen KHC. Na een ruststand van 5-0 herstelde Hulzense Boys zich enigszins. Menno Kamphuis bepaalde de eindstand uit een strafschop op 5-1.

De stand begint er weinig florissant uit te zien vanuit Twents oogpunt. SVZW (3e) en DOS’37 (7e) staan in het linkerrijtje, maar de laatste vier plaatsen worden ingenomen door Vroomshoopse Boys (10 punten), DETO (7), Hulzense Boys (6) en De Esch (3).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*