Voorwaarts en ASV’57 winnen toppers

De reserves van Sparta hielden zich vanmiddag warm met Chocolademelk (foto: Twitter Sparta Enschede)

Voorwaarts heeft in de 3e klasse D goede zaken gedaan door de topper tegen Bergentheim te winnen. Oranje Nassau blijft daardoor de belangrijkste belager voor de koploper. In de 4e klasse D won ASV’57 bij Daarlerveen, waardoor de Aadorpers waarschijnlijk samen met Achilles uitvechten wie de eerste periode wint. Zuid Eschmarke pakte in dezelfde afdeling eindelijk het eerste wedstrijdpunt.

2e klasse H
Enter Vooruit en Sparta blijven het – weliswaar op eerbiedwaardige afstand van koploper DZC’68 – goed doen. Beiden wonnen vanmiddag eenvoudig. Sparta had weinig moeite met hekkensluiter Quick’20. Ronald te Morsche en Daan Akkerman beslisten het duel al vroeg, waarna Te Morsche na rust nog eens scoorde. Quick’20 wacht nog altijd op de eerste overwinning en moet die heel snel gaan halen, om niet op een onoverbrugbare achterstand te komen. Ook Enter Vooruit won eenvoudig van een laagvlieger. In Zwolle werd het tegen nummer voorlaatst ZAC 1-4. Ron Smit was twee maal trefzeker, terwijl ook topscorer Kevin Peppels weer een doelpunt aan zijn totaal toevoegde. Hellendoorn pakte na vier nederlagen op rij weer eens een zege en dat was nodig ook. Tegen OZC kwam Hellendoorn twee keer terug van een achterstand om uiteindelijk alsnog de overwinning binnen te slepen: 3-2. Den Ham deelde de punten ASC’62 uit Dalfsen. Good old Tim Nijzink scoorde beide treffers voor Den Ham.

3e klasse D
Voorwaarts won de topper tegen Bergentheim, waardoor die ploeg nu op vijf punten achterstand is gezet. Voorwaarts kwam nog wel op achterstand, maar won uiteindelijk met 3-1. Topscorer Harms was opnieuw twee keer succesvol. Oranje Nassau blijft wel in het spoor van Voorwaarts. Op bezoek bij SVVN maakten de Almeloërs geen fout: 0-3 winst. Wilhelminaschool handhaaft zich in subtop door een eenvoudige overwinning bij nummer laatst Lemele: 0-4. Juliana’32 verloor na een reeks van vier overwinningen op rij weer eens. Op Sportpark Driene was Mariënberg met 4-2 te sterk. DES leek zich te laten verrassen door Rijssen Vooruit, maar zette na een 0-2 ruststand de zaken alsnog recht: 4-2. Drienerlo vocht zich tegen Kloosterhaar ook knap terug en pakte ondanks een 1-3 achterstand toch nog een punt: 3-3. RKSV verraste Blauw Wit’66 met 1-0 en heeft weer een beetje aansluiting met de andere ploegen onderin.

4e klasse D
In de strijd om de eerste periodetitel deed ASV’57 goede zaken door in en tegen Daarlerveen met 4-2 te winnen. Die ploeg lijkt daardoor nu uitgeschakeld voor deze prijs. Achilles blijft wel aanhaken bij de koploper. Op bezoek bij Blauwwitters werd een regelmatige 3-0 zege behaald. PW wipt over Daarlerveen heen in de stand door een 2-0 overwinning op Daarle. Onderin de ranglijst was het groot feest voor Zuid Eschmarke dat na negen nederlagen op rij eindelijk het eerste competitiepunt pakte. Op bezoek bij FC Winterswijk werd het 3-3. Sportlust Glanerbrug deelde de punten met Grolse Boys (1-1), terwijl DRC’12 met een driepunter huiswaarts keerde bij MVV’69: 0-2.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*