Volle buit voor Quick’20 en HSC’21; periodetitel voor Buurse

Beeld uit de wedstrijd Victoria'28-NEO (foto: website NEO)

Quick’20 en HSC’21 pakten in de Derde Divisie beiden de volle buit. Quick’20 versloeg op eigen veld Jong De Graafschap, terwijl HSC’21 in Limburg de drie punten mee nam bij EVV. Volgende week staat beide teams tegenover elkaar in Haaksbergen. Buurse pakte de laatste prijs van 2016 door de eerste periode in de 5e klasse B op te eisen.

Derde Divisie B
Quick’20 en HSC’21 boekten zondagmiddag beiden een overwinning en behouden hun plek in het linkkerrijtje. Quick’20 won na vier duels zonder zege weer eens. De Beloften van De Graafschap werden in Oldenzaal met 3-0 verslagen. De uitslag lijkt te duiden op een simpele overwinning, maar het duurde tot de tachtigste minuut voordat de eerste treffer van de wedstrijd viel. Luc Stolker brak de ban, waarna Quick’20 los was. Met twee late treffers voorzag Melvin Degenaar de overwinning van Quick’20 van de nodige extra glans.

HSC’21 won voor de vierde keer op rij. Op bezoek bij EVV werd het na een enerverend duel 3-4. Joost Exterkate zette HSC’21 op aangeven van Joost Screever al vroeg op voorsprong, maar door twee treffers in de laatste fase van de eerste helft (Ledian Murataj en Manny Peters) was het plotseling 2-1. De wedstrijd kantelde daarna opnieuw door twee snelle treffers. Gelanceerd door Koen Garritsen tekende Stef Ottink voor de 2-2, waarna Bas ter Hogt er een paar minuten later uit een vrije trap 2-3 van maakte. Vervolgens kwam EVV door Michele Zotti weer op 3-3, maar met zijn tweede van de middag bezorgde Bas ter Hogt HSC’21 met nog vijf minuten op de klok toch de volle buit.

Volgende week wordt 2016 afgesloten met de derby tussen HSC’21 en Quick’20. De Oldenzalers hebben nog een voorsprong van drie punten op HSC’21.

1e klasse E
De toch al kleine verschillen op de ranglijst zijn er niet groter op geworden vandaag. Zowel bij Stevo-Rigtersbleek als De Zweef-Tubantia werden de punten gedeeld. In Geesteren scoorden Stevo en Rigtersbleek beiden één keer. De eindstand was al na ruim een kwartier bereikt. Gerard Monnikhof opende namens de gasten al na drie minuten de score, maar Roy Wigger bracht de teams al snel weer in balans. Daarna ontspon zich een aantrekkelijk duel met twee ploegen die voor de winst gingen, maar uiteindelijk toch genoegen moesten nemen met een punt.

In Nijverdal stond bij De ZweefTubantia dezelfde eindstand op het bord. Frank Teuiten zette de Hengeloërs voor rust verdiend op voorsprong, maar daarna nam De Zweef het heft in handen. De thuisclub miste de nodige kansen, maar kwam in de tweede helft toch op gelijke hoogte door een doelpunt van Sven Dikkers die raak kopte uit een hoekschop.

TVC’28 slaagde er niet in één of drie punten af te snoepen van subtopper Rohda Raalte. Bij rust keek TVC’28 tegen een 2-0 achterstand aan door twee treffers van Coelho. Okke Schepers bracht de spanning nog wel terug, maar het bleef bij 1-2, waardoor TVC’28 als nummer laatst de winterstop in gaat.

En verder…
In 2J heeft gaat Luctor et Emergo met zes punten voorsprong als koploper de winterstop in. Zelf won de ploeg met 3-0 van Voorwaarts Twello, terwijl de achtervolgers Schalkhaar en WSV de punten deelden tegen elkaar. Achilles’12 heeft de aansluiting verloren na een dure nederlaag tegen Helios (0-3). SDC’12 en BWO winnen van respectievelijk PH (2-1) en Robur et Velocitas (1-3) en staan nog net in het linkerrijtje. ATC’65 won in een belangrijk duel van KOSC (3-2) en heeft de aansluiting met de veilige plaatsen weer wat hervonden. MVV’29 pakte nuttige punten tegen Colmscahte (1-0) en kan met een gerust gevoel kerst gaan vieren.

In 3A gaat Vogido met een riante voorsprong van zes punten het jaar uit. Het won met 5-3 van Juventa’12 (met vier treffers van Bert Verschoor), terwijl achtervolger SC Enschede punten verspeelde op bezoek bij Suryoye Mediterraneo. De derby eindigde in 1-1. NEO is door een 2-1 zege bij Victoria’28 weer nummer twee. Eilermark liet geen spaan heel van hekkensluiter AJC’96 (6-0), terwijl bij De Tubanters de ban gebroken lijkt te zijn: vandaag werd met 1-0 gewonnen van De Tukkers. Twee duels uit het rechterrijtje leverden geen winnaars op (WVV’34Oldenzaal 0-0 en DSVDReutum 2-2) waarmee zij alle vier dus niet echt veel opschieten.

In 3B pakte Twenthe knap een punt op bezoek bij Lemelerveld (2-2), terwijl Bon Boys zijn straatlengte voorsprong in 3C verder verstevigde door tegen DVC’26 de negende overwinning op rij te boeken: 2-0.

De topper in 4A tussen Losser en Saasveldia werd verrassend met 3-1 gewonnen door de bezoekers. De jonge Rens Oosterik scoorde al vroeg twee keer en legde daarmee de basis voor de zege. Het verschil is daardoor teruggelopen tot twee punten. Onderin schoot Hengelo uit zijn slof door thuis met liefst 5-0 te winnen van UD Weerselo. Hengelo doet daardoor de rode lantaarn over aan La Première, dat met 3-2 verloor van De Lutte.

Doordat LSV Avanti Wilskracht verraste met een 2-0 overwinning gaat Barbaros weer wat steviger aan kop in 4B. De Hengeloërs kenden geen moeite met Markelo: 0-4. Hoeve Vooruit pakte belangrijke punten bij Rietmolen (0-3) en klimt daardoor naar plaats 11.

In 5A zette Sportlust Glanerbrug zijn zegereeks voor met een klinkende 10-0 overwinning op Vosta. Zenderen Vooruit blijft dapper aanhaken door een 3-1 overwinning bij Manderveen, maar heeft toch al zes verliespunten meer. in 5B verzekerde Buurse zich van de periodetitel. De 2-1 zege op Haaksbergen was daarvoor voldoende. Ter Huurne maakte met twee treffers de opgelopen achterstand ongedaan. Achtervolger Diepenheim ging verrassend onderuit bij GSV’63: 3-1.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*