Vijf Twentse clubs met periodetitel aan de haal

Rode en groene rook voor aanvang van Bon Boys-FC Tris (foto: Twitter Bon Boys)

Het was de laatste speelronde van de eerste periode en dus waren er prijzen te verdelen. Vijf Twentse clubs verzekerden zich vandaag al van een toetje na de competitie, tenzij ze natuurlijk het kampioenschap pakken. Maar voor Luctor et Emergo (2J), Victoria’28 (3A), Bon Boys (3C), Losser (4A) en Sportlust Glanerbrug (5A) is het in ieder geval al een prettig najaar met een periodetitel op zak.

2e klasse J
Door een 3-1 zege op bezoek bij ATC’65 verzekerde Luctor et Emergo zich van de eerste periode. De Almeloërs kwamen nog wel op achterstand, maar zetten dat foutje al voor rust recht. Lars ten Hoeve scoorde tweemaal voor Luctor. Achilles’12 verloor de aansluiting met de subtop door een nederlaag bij nummer twee Schalkhaar. MVV’29 boekte in de staart van de ranglijst een zeer belangrijke 3-1 overwinning tegen PH, dat nu weer hekkensluiter is. Middenmoters BWO en KOSC maakten er een spektakelstuk van op De Noork en deelden na een wisselend scoreverloop uiteindelijk de punten: 3-3. De wedstrijd tussen SDC’12 en WSV werd afgelast vanwege trieste omstandigheden. Bij de Denekampers was er vanochtend een sterfgeval.

3e klasse A
De strijd om de periode was het meest spannend in 3A. NEO was bij winst de winnaar, maar speelde tegen SC Enschede dat ook nog een kans had. Daarnaast waren er nog drie kandidaten, waarvan Victoria’28 er het beste voor stond. NEO verspeelde haar kansen door onderuit te gaan tegen SC Enschede. Op het Diekman werd het 2-0 door doelpunten van Dave van der Molen en Kevin Tuin. NEO eindigde het duel met tien man na rood voor Bas Smits. Lange tijd leek SC Enschede daardoor met de periodetitel aan de haal te gaan, maar uiteindelijk ging deze toch naar Victoria’28. Zes minuten voor tijd scoorden zij de bevrijdende 0-1 op bezoek bij WVV’34. Wie anders dan Jeroen Germeraad was de maker. Vogido klimt naar de derde plaats na een 3-0 zege op De Tubanters. Ook Eilermark is bezig aan een opmars, vanmiddag werd De Tukkers met 2-1 verslagen. AJC’96 verloor ook de achtste wedstrijd. Dit keer was Suryoye Meditarraneo met 3-1 te sterk. Reutum en Oldenzaal deelden de punten (2-2). Wie onze tip opvolgde en naar DSVDJuvanta’12 is gegaan zag wel mooie shirts, maar geen doelpunten: 0-0.

3e klasse B
Twenthe raakt nog niet weg uit de onderste regionen in 3B. In Apeldoorn ging de ploeg vandaag met 4-1 onderuit bij Columbia.

3e klasse C
Bon Boys pakte op overtuigende wijze de eerste periode in 3C. Een puntje was genoeg voor de ploeg van Berthil ter Avest, maar FC Trias werd riant met 3-0 verslagen. Bij rust was het duel al beslist door treffers van Martijn Richters, Stein Vrieze en Chiem Nijhuis. Bon Boys heeft nu vier punten voorsprong op de nieuwe nummer twee DCS.

4e klasse A
Een 2-0 overwinning op De Lutte was voor Losser voldoende om de periodetitel te pakken. Het was geen goede wedstrijd, maar het feest was er niet minder om. Gijs Nijhof en Niek Smudde maakten de treffers. Saasveldia blijft goed in de slipstream van Losser en won vandaag ruim van Vasse: 0-4. Ook Sportclub Overdinkel en Berghuizen wonnen opnieuw. De eerste was met 2-0 te sterk voor UD en Berghuizen won met 2-1 tegen en van Hengelo. Enter klopte Borne met 3-2, Sportlust Vroomshoop met dezelfde cijfers op bezoek bij Borne en RSC klopte La Première met 1-0.

4e klasse B
De doelpunten vielen in 4B als rijpe appelen. Barbaros ging vrolijk door waar het vorige week gebleven was en won met 5-1 op bezoek bij LSV. Ook Avanti Wilskracht maakte er vijf op Het Centrum (0-5) en blijft daardoor tweede. EMOS schoot uit zijn slof bij hekkensluiter Rietmolen, het werd maar liefst 1-7. Behalve Hector wonnen de subtoppers hun duels. Rood Zwart was met 3-1 te sterk voor GFC, FC Aramea won bij TVO met 2-1 en BSC Unisson klopte Hoeve Vooruit met 3-0 op De Zweede. Hector kwam tegen Markelo niet verder dan 1-1.

4e klasse H
Holten liet weinig heel van Hoonhorst. Op eigen veld werd het na twee mindere resultaten maar liefst 7-2. Daan Wissink was met drie treffers topscorer.

5e klasse A
Met 24 punten uit acht wedstrijden liet Sportlust Glanerbrug er geen misverstand over bestaan dat het de verdiende periodekampioen is. Vandaag ging SVV’91 met liefst 8-1 over de knie. Zenderen Vooruit blijft op drie punten achterstand aanhaken en boekte vandaag ook een ruime overwinning: 0-5 bij TVV. Ook DTC’07 haakt het karretje nog aan door het subtopduel tegen Enschedse Boys met 2-1 te winnen. Groot feest was het bij Vosta dat bij Langeveen de eerste punten van het seizoen pakte: 1-2. De laatste plaats is daardoor overgenomen door Manderveen, dat in eigen huis verloor van Phenix. Fleringen won in eigen huis van UDI (4-1) en Heracles was te sterk voor Bornerbroek (1-3).

5e klasse B
Buurse deed goede zaken door met 4-0 te winnen bij Delden. Doordat Diepenheim niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Lochuizen heeft Buurse nu de minste verliespunten. Haaksbergen won met 2-1 bij Meddo en Bentelo steeg door een 3-1 overwinning een aantal plaatsen op de ranglijst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*