Twentse clubs allemaal thuis in districtsbeker

Dinsdagavond is de loting verricht voor de volgende twee rondes van de districtsbeker Oost. De Twentse inbreng daarin is niet erg groot meer, slechts vier teams zijn nog over: BWO, Excelsior’31, Enter Vooruit en Oranje Nassau.

In de vierde ronde spelen ze wel alle vier thuis. BWO heeft gunstig geloot met een thuiswedstrijd tegen vierdeklasser Dierensche Boys. Wint BWO dit duel dan treft het in de achtste finale in een uitduel DFS uit Opheusden (hoofdklasse) of Heino (1e klasse), de club van oud-BWO’er Michel Steggink.
Excelsior’31 moet het opnemen tegen Orion uit Nijmegen. Die club staat in de onderste regionen van de 1e klasse op zondag. Wint Excelsior’31 dit duel dan speelt het daarna tegen FC Trias (3e klasse) of CSV Apeldoorn (hoofdklasse).

Oranje Nassau heeft lastig geloot. Het krijgt in eigen huis bezoek van hoofdklasser Alverna uit Wijchen. Lukt het Oranje Nassau te stunten dan speelt het in de achtste finale uit tegen de winnaar van Silvolde (hoofdklasse) tegen SVI (3e klasse) uit Zwolle.

Enter Vooruit neemt het op tegen Go Ahead Kampen (1e klasse). Bij winst wacht in de volgende ronde een duel tegen het tweede elftal van DVS’33 of derdeklasser Grol.

De wedstrijden in de vierde ronde staan gepland voor het weekend van 25 en 26 februari. De wedstrijden in de achtste finale worden in principe gespeeld 4 of 5 maart. Vaak wordt er echter uitgeweken na de midweekse dagen rondom deze weekenden.

Na deze twee ronden komt de eindfase van het toernooi in beeld. De vier halve finalisten plaatsen zich voor de ‘grote’ KNVB Beker komend seizoen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*