Trainersnieuws: Kok direct weg, UDI verlengt, opvallende move AJC’96

Jurgen Kok (foto: Jan Sanderman)

We trappen het jaar 2017 met het nieuws dat Jurgen Kok per direct vertrekt bij Hulzense Boys. In de laatste dagen van 2016 verraste AJC’96 met de aanstelling van Erik Hellegers als nieuwe coach en stelde Almelo Henry Kuipers aan en tussendoor verlengde UDI het contract met Tonnie Nanninga.

Jurgen Kok maakt het seizoen niet af bij Hulzense Boys. Als reden geeft de club Een verschil van inzicht over de te varen koers aan, zoals dat dan zo fraai heet. Kok schreef vorig seizoen historie door de club voor het eerst naar de eerste klasse te loodsen. Dat niveau lijkt dit seizoen een stapje te hoog gegrepen. Kok tekende eerder als bij Den Hem voor het komende seizoen.  Assistent Thomas van Uunen neemt voorlopig het stokje over van Kok.

AJC’96 verraste door Erik Hellegers aan te stellen voor de rest van het seizoen. Nog geen elf maanden geleden werd de samenwerking met de trainer nog verbroken bij dezelfde club. “Achter de schermen is Erik altijd betrokken gebleven bij AJC’96. Juist die betrokkenheid bij onze vereniging is erg belangrijk geweest in de zoektocht naar een trainer. Aan zijn kwaliteiten als trainer heeft nooit iemand getwijfeld”, aldus voorzitter Robert de Vries op de website van de club over de opmerkelijke aanstelling

Tonnie Nanninga blijft ook het komend seizoen aan als trainer van vijfdeklasser UDI. De oud-trainer van het zaterdagteam van Quick’20 en Avanti Wilskracht gaat zijn derde seizoen in bij de club uit de Wesselerbrink.

Henry Kuipers is de nieuwe trainer van Almelo. De ervaren 51-jarige trainer komt over van ASV’57, waarmee hij dit seizoen uitstekend presteert in de 4e klasse op zaterdag.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*