Trainerscarrousel krijgt flinke slinger

Foto: www.vvdenham.nl

Bijna dagelijks was het raak deze week: clubs die melden dat de verbintenis met hun hoofdtrainer niet verlengd wordt. De carrousel lijkt jaarlijks vroeger aangeslingerd te worden. Hulzense Boys, Sparta Enschede, Sportclub Overdinkel, EMOS en Den Ham, alleen moeten of gaan ze op zoek naar een nieuwe trainer. Hengelo moet zelfs per direct op zoek naar een andere oefenmeester.

Jurgen Kok heeft zelf aangegeven na na twee seizoenen te vertrekken bij Hulzense Boys, de club die hij afgelopen seizoen voor het eerst in haar bestaan naar de 1e klasse loodste. In dat debuutseizoen heeft Hulzense Boys het vooralsnog lastig.

Peter Schulte neemt na drie jaargangen afscheid bij Sparta. Hij is bezig aan zijn tweede periode op Schreurserve. De ervaren coach zag Sparta afgelopen seizoen degraderen uit de 1e klasse, maar doet dit seizoen een niveau lager weer mee in het linkerrijtje.

Ook Rob Bakker houdt het na drie seizoenen voor gezien bij Sportclub Overdinkel. Een succesvolle periode met een promotie naar de 4e klasse in zijn eerste jaar en vooralsnog prima prestaties op een hoger niveau.

Voor Michel Veurink is zijn tweede seizoen bij EMOS zijn laatste. Hij kende met de Enschedeërs een goed eerste jaar, maar heeft het in de huidige jaargang een stuk lastiger in de 4e klasse.

Van de vertrekkende trainers heeft Jeroen Niks (foto) bij Den Ham de langste staat van dienst. De 35-jarige Niks heeft er dan vier seizoenen op zitten bij de tweedeklasser. De oud-speler van DOS’37 is momenteel bezig aan de cursus TC1.

Bij Hengelo lijkt het stevig te rommelen. De prestaties van de hoofdmacht zijn dit seizoen teleurstellend nadat de club afgelopen seizoen degradeerde uit de 3e klasse en trainer Bart Slotman diende zelf zijn ontslag in na onenigheid met de technische commissie en het bestuur.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*