SVZW zet transfermolen in beweging

Burak Basut (foto: Wim Busschers)

Met donderend geraas heeft SVZW de spelerscarroussel in beweging gezet. Liefst vier nieuwe namen presenteerde de club uit Wierden, waaronder drie van hoger spelende clubs. Ondanks de teleurstellende resultaten in de afgelopen seizoenen blijft de club dus vasthouden aan haar beleid om vooral gevestigde namen van andere clubs naar Wierden te halen.

Het aangekondigde vertrek van Dewi Perik en Mirko Zwiers  was enkele dagen geleden slechts een kleine inleiding van wat sinds dinsdagavond allemaal gebeurde. Na de komst van Deniz Sahbaz (terug van DVS’33) en Burak Basut (HSC’21), volgde vandaag het nieuws van de komst van Tom Hegeman (DOS’37) en Lars Kamperman Leferink (Excelsior’31).

Sahbaz speelde vorig seizoen ook al voor SVZW, maar koos afgelopen zomer voor DVS’33, dat uitkomt in de Derde Divisie. De aanvaller scoorde in Ermelo tot dusverre drie competitiedoelpunten. Voor Sahbaz is het de derde clubwissel in drie seizoenen. In 2015 kwam hij over van Rohda Raalte naar SVZW. Met Burak Basut haalt SVZW een ervaren en sterke centrale verdediger binnen, die bij HSC’21 een vaste basisplaats heeft. Basut kwam drie seizoenen geleden over van Luctor et Emergo.

Tom Hegeman (26) komt met de nieuwe trainer Philip Agteres mee van DOS’37. Hegeman speelde drie seizoenen in Vriezenveen, daarvoor kwam hij uit voor De Zweef. Lars Kamperman Leferink (ook 26) speelt dit seizoen voor het eerst bij Excelsior’31. De vleugelverediger kwam daarvoor uit voor Rohda Raalte, WSV en RDC.

HSC’21 vangt het verlies van Basut deels op uit eigen gelederen. Tom Veldhuis schuift door vanuit het tweede elftal. De 20-jarige verdediger maakte vorig seizoen ook al deel uit van de selectie, maar koos er zelf voor een stapje terug te doen. Verder maakte de club bekend dat Caglar Uguz, Cenk Uguz, Jefrrey Brammer en reservedoelman Rutger Tenhagen komend seizoen ook actief zijn op het Scholtenhagen.

Excelsior’31 raakt naast Kamperman Leferink ook Patrick Jurgens kwijt. De bijna 33-jarige verdediger stopt bij de Rijssenaren na dit seizoen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*