Stuivertje wisselen in 3A: Vogido nieuwe lijstaanvoerder

Beeld uit de Henglose derby tussen Achilles'12 en BWO (foto: website Achilles'12)

De Hengelose derby in de 2e klasse J tussen Achilles’12 en BWO eindigde onbeslist: 1-1. Beide ploegen schieten daar weinig mee op en blijven hangen in de middenmoot. In de 3e klasse A neemt de spanning met de week toe. Vogido is de nieuwe koploper, maar de eerste zes teams staan op slechts drie punten van elkaar.

2e klasse J
Luctor et Emergo neemt na het winnen van de eerste periode geen gas terug. Zondagmiddag werd MVV’29 gedecideerd met 5-0 teruggewezen. Sten Middelkamp had het vizier op scherp staan en scoorde drie van de vijf treffers. De overige Twentse clubs vinden we terug in de middenmoot of de onderste regionen. De Hengelose derby tussen Achilles’12 en BWO eindigde onbeslist (1-1), waardoor beide teams in de grijze middenmoot blijven hangen. Wesley van Houten zette BWO al na twee minuten voor voorsprong, maar Danny Assink tekende pal voor rust voor de gelijkmaker. SDC’12 deed goede zaken door ATC’65 met 3-0 terug te wijzen. Alle treffers vielen na rust. De Hengeloërs zijn nu de hekkensluiter. Het grillige KOSC verslikte zich in PH. Na een 2-0 achterstand kwam KOSC nog wel terug tot 2-2, maar Nick Wennink besliste het duel in Almelo’s voordeel.

3e klasse A
Met zes teams binnen drie punten ontpopt 3A zich tot een razend spannende competitie. Bijna wekelijks het het stuivertje wisselen aan kop. Omdat Victoria’28 in de Weeselerbrinkderby met liefst 6-2 onderuit ging tegen Suryoye zijn zij weer even koploper af. Voor Suryoye was Ammanuel Tunç met drie doelpunten het meest trefzeker. Vogido stapte daar gretig op in en is na de krappe 3-2 zege op Reutum de nieuwe koploper. Lennard Dilling schoot zijn ploeg met twee treffers naar de winst. De Tukkers kwam door een 1-0 zege langszij bij NEO en sluit nu ook aan bij de kopgroep. Daarin zit ook nog SC Enschede dat na een 2-0 achterstand toch nog een punt uit het vuur sleepte bij Juventa’12: 2-2. Eilermark was duidelijk een maatje te groot voor WVV’34: 4-0. Onderin was er eindelijk het eerste punt voor AJC’96. Tot drie keer toe kwam de ploeg uit Losser op voorsprong tegen Oldenzaal, maar die kwamen even zo vaak terug. AJC’96 staat nog wel vrij kansloos onderaan, samen met De Tubanters, dat ook nog niet wist te winnen. Vandaag was DSVD net te sterk: 1-2.

3e klasse B en C
Tegen de nog ongeslagen koploper Overwetering maakte Twenthe er in 3B een enerverende pot van, maar uiteindelijk stond de ploeg toch met lege handen: 3-4. Twenthe hield voor rust goed stand, maar moest verde met tien man na rood voor Michiel Wijnbergen. Overwetering kwam met 3-0 voor, maar Twenthe knokte knap terug. Eerste tot 2-3, later tot 3-4, maar daar bleef het bij. Twenthe is daardoor wel gezakt naar een degradatieplaats. In 3C verstevigde Bon Boys de koppositie door een 2-1 overwinning bij Grol. Makkelijk ging dat niet, want tegen de Grolse tegenstander moest een achterstand worden goedgemaakt. Bon Boys heeft een gat van vijf punten op naaste achtervolger Groessen.

4e klasse A
Losser blijft na het winnen van de periodetitel scherp. Op bezoek bij hekkenlsuiter Hengelo maakte de koploper na rust het verschil. Na 45 minuten was het nog 0-0, aan het eind stond er 0-5 op het scorebord. Saasveldia blijft hardnekkig aanhaken bij Losser op drie punten achterstand. De derby bij UD Weerselo werd met de nodige moeite gewonnen: 2-3. Ook Sportclub Overdinkel blijft goed presteren. De nummer drie won deze middag met 2-1 bij De Lutte. Berghuizen haakt af bij de top drie na een 1-1 gelijkspel tegen het laaggeklasseerde La Première. Borne versloeg Enter met 2-0 en Sportlust Vroomshoop was met 1-0 te sterk voor Vasse. RSC en Almelo deelden de punten: 3-3.

4e klasse B
Rood Zwart
lukte het om de aanvalsdrift van koploper Barbaros in toom te houden. In Hengelo werd er niet gescoord: 0-0. Avanti Wilskracht kwam daardoor op drie punten, hoewel het hen de nodige moeite kostte om Hoeve Vooruit te verslaan: 1-0. Hector is na een 2-1 overwinning op BSC Unisson de nieuwe nummer drie. Aramea zakte een plaatsje doordat het tegen GFC niet verder kwam dan 2-2. Ook Markelo en TVO deelden de punten: 1-1. FC ’t Centrum won op bezoek bij EMOS met 2-1. LSV kwam niet in actie, omdat tegenstander Rietmolen niet op het kunstgras in Lonneker wilde spelen.

4e klasse H
Voor de tweede week op rij zette Holten een monsterscore neer. Na Hoonhorst moest nu nummer laatst Wissel geloven aan de Holtense dadendrang. Onder de rook van Epe werd het 1-8. Met drie treffers was Bas Tuitert het meest trefzeker.

5e klasse A
Sportlust Glanerbrug blijft winnen, maar deed het vandaag relatief rustig aan. Tegen Fleringen werd met 3-1 gewonnen, waarbij Boy Strijker alle drie treffers maakte. Zenderen Vooruit blijft de voornaamste uitdager, nu het de wedstrijd tegen nummer drie DTC’07 met 2-1 heeft gewonnen. De Sportpark-derby tussen SVV’91 en TVV eindigde onbeslist: 1-1. De Veenderby werd opnieuw gewonnen door Langeveen, Manderveen werd nipt met 2-1 verslagen. Phenix versloeg Enschedese Boys met 2-0 en klimt op naar plaats vier. UDI was met 3-1 te sterk voor Bornerbroek en Vosta sprokkelde opnieuw een puntje tegen Heracles (1-1), wardoor zij nu de rode lantaarn hebben overgedaan aan Manderveen.

5e klasse B
Diepenheim is koploper Buurse (dat niet in actie kwam) genaderd tot één punt. In Dijkhoek was Diepenheim met 3-1 te sterk voor DEO. De verrassende nummer drie is Haaksbergen dat met 1-0 won van Lochuizen. Ook Bentelo klimt gestaag op de ranglijst na de tweede overwinning op rij. GSV’63 werd met 2-1 verslagen. Delden zet de slechte serie voort. Na de 1-4 nederlaag tegen Meddo heeft de ploeg uit de laatste vijf wedstrijd maar één punt gehaald.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*