RKSV handhaaft zich, Hellendoorn degradeert

Beeld uit de heenwedstrijd tessen Achilles en RKSV (foto: Achilles Enschede)

RKSV heeft zich vanavond al veilig gespeeld. Via de tweetrapsraket die de nacompetitie tussen 3e en 4e klasse is, speelden de Rijssenaren zich al veilig, terwijl verliezer Achilles Enschede nog een herkansing krijgt. Hellendoorn slaagde er net niet in de 3-0 nederlaag tegen Blauw Wit’66 weg te poetsen en degradeerde naar diezelfde 3e klasse. DETO mag blijven hopen op handhaving in de 1e klasse, na de dubbele winst tegen Be Quick’28.

1e en 2e klasse
Voor Sparta Enschede en Enter Vooruit is de promotiedroom voorbij. Sparta ging met een goede uitgangspositie naar Renswoude, maar leed daar vandaag een nederlaag met exact dezelfde cijfers: 3-1. Het gevolg was een verlaging en ondanks dat Sparta het beste van het spel had ging de zege toch naar de thuisclub. Enter Vooruit verloor ook het tweede duel tegen Lelystad’67. Na de 4-1 in de polder, ging het in eigen huis met 4-3 onderuit. Toch werd het nog spannend, want Enter Vooruit kwam op een 3-1 voorsprong. Na de 3-2 een kwartier voor tijd gooide de thuisclub de handdoek. Lelystad’67 krijgt in de finale te maken met DETO, dat voor de tweede keer Be Quick’28 versloeg. Dat had echter wel de nodige voeten in aarde, want Be Quick kwam na rust op voorsprong, waardoor de Vriezenveners na de ogenschijnlijk comfortabele 2-0 winst in het eerste bedrijf toch nog wankelede. In het slotkwartier stelde DETO orde op zaken, via Qays Shayesteh en Frank Smit.

2e en 3e klasse
Hellendoorn was van plan de huid duur te verkopen na de 3-0 nederlaag tegen Blauw Wit’66 in Holten. Dat lukte want door doelpunten voor en na rust kwam de thuisclub op 2-0. Hoewel Blauw Wit’66 terug kam tot 2-1, tilde Stephan Lamers de marge weer naar twee. De verlossende vierde treffer viel echter niet. Daardoor speelt Blauw Wit’66 in de finale tegen DSV’61 uit Doornspijk, dat Oranje Nassau op eigen veld flink te kijk zette: 0-5. Vooral na rust die met 0-1 werd bereikt, werd ON op klassieke wijze weg gecounterd, waardoor de 0-0 in Doornspijk zonder waarde bleek.

3e en 4e klasse
RKSV handhaafde zich in de 3e klasse door een 2-1 overwinning op Achilles Enschede. De eerste wedstrijd was ook al gewonnen door de Rijssense ploeg. In de nogal ingewikkelde nacompetitie tussen 3e en 4e klasse betekent dit dus dat RKSV nu klaar is en dat Achilles Enschede nog een herkansing krijgt en wel tegen CSV’28 uit Zwolle. PW, dat nog niet actie kwam, speelt zaterdag tegen een andere verliezer uit de eerste ronde, Zwolsche Boys. Zaterdag is ook de return van SVVNSportlust Glanerbrug voor één plek in de 3e klasse.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*