Rigtersbleek verrast koploper Bemmel

Foto: Wim Busschers

Rigtersbleek heeft voor een flinke verrassing gezorgd door koploper Bemmel de eerste nederlaag toe te brengen. Op eigen veld werd met 1-0 gewonnen. De overige eersteklassers stelden teleur. In de derde divisie verloor HSC’21 door een later treffer van Be Quick 1887. Quick’20 blijft fantastisch presteren. Zaterdagavond al werd JVC Cuijk in Brabant met 3-1 verslagen.

Derde Divisie B
In Groningen leek HSC’21 bij subtopper Be Quick 1887 op weg naar een punt. Na rust poetste Joost Exterkate al snel de vroeg opgelopen achterstand op. In het vervolg van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de volle winst en de thuisclub was daarin de gelukkigste door na 85 minuten de winnende binnen te prikken. Quick’20 reisde zaterdagavond af naar Cuijk voor de lastige uitwedstrijd tegen JVC. De thuisclub scoorde na een half uur de openingstreffer, maar kort voor rust maakte Jan-Willem Kamp de gelijkmaker. In de tweede helft kreeg Quick’20 binnen een kwartier op de knieën. Mart Schepers en – uiteraard – Rens van Benthem troffen doel. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. Quick’20 blijft door deze nieuwe zege op de tweede plaats staan.

1e klasse E
Het tot nog toe qua resultaten matig presterende Rigtersbleek verraste zondagmiddag door koploper SC Bemmel op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren. Al voor rust maakte Ricardo Teunissen de enige treffer van de middag. Trainer John Gielink was een tevreden man na de terechte overwinning: “We zijn een uur lang de betere ploeg geweest, zowel aan de bal als qua kansen. In het laatste half uur speelden zij alles of niets en kwamen we wel onder druk. Toen werd het bij ons te onrustig, maar ons verdedigingsblok stond vandaag als een huis: daar kwam geen muisje doorheen.” De overwinning was wel hard nodig: “Dit is een heel gevaarlijke klasse, met allemaal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Maar we zijn er nog niet met deze overwinning. Als we volgende week verliezen van Orion is het voor niets geweest. We zijn begonnen met een nieuwe, jonge ploeg en dat heeft tijd nodig, maar langzaam begint het te komen. Ik ben er van overtuigd dat we de juiste spelers hebben gehaald. Voor sommigen zal dit het eindstation zijn en anderen kunnen misschien nog doorgroeien. Dat is de nieuwe rol voor Rigtersbleek. Jonge talenten de kans bieden om door te groeien. We hoeven niet te promoveren, maar ik ben er van overtuigd dat we bij de eerste zes kunnen eindigen.”

De Zweef kwam zaterdagavond al in actie. Op bezoek bij Heino werd er niet gescoord: 0-0. Voor de overige Twentse teams viel er weinig te lachen. Stevo mocht nog het langst hopen op een punt. Tegen Quick 1888 stond het halverwege de eerste helft al 2-2. Bas Paus zette Stevo op voorsprong en Roy Wigger maakte na twee tegentreffers weer gelijk. Na rust waren de bezoekers sterker en na de 2-3 kort na rust, beslisten de Nijmegenaren kort voor tijd het duel. Tubantia en TVC’28 speelden kansloze uitwedstrijden. TVC’28 begon slecht in Meppel tegen Alcides en stond door een strafschop al na twee minuten achter. Bij rust was het al 3-0 en in de laatste tien minuten strooide Alcides met nog eens twee treffers nog meer zout in de Tubbergse wonden. Tubantia speelde tegen BVC’12 in Beek-Ubbergen door twee tegentreffers kort achter elkaar ook al vroeg een kansloze wedstrijd. Kort na rust werd het 3-0 en was het duel gespeeld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*