Quick’20 samen met andere clubs in beroep tegen puntenstraf

Quick'20-voorzitter Gerard Heskamp (foto: Quick'20)

Net als dertien andere clubs in de tweede en derde divisie heeft Quick’20 gisteren te horen gekregen dat de club drie strafpunten krijgt. Dit omdat de Oldenzalers niet hebben voldaan aan de eis om minimaal drie spelers onder contract te nemen. De clubs gaan gezamenlijk in beroep tegen de puntenstraf.

De puntaftrek was in december aan aangekondigd. Toen gaf voorzitter Gerard Heskamp al aan dat Quick’20 grote moeite had met deze eis. Naast Quick’20 zijn dat nog dertien andere clubs, waarvan de meesten – elf – in de derde divisie op zondag. Hoewel de clubs elk hun eigen redenen hebben om niet te kunnen of willen voldoen aan deze licentie-eis trekken ze wel samen op en gaan ze collectief in beroep tegen de straf. De clubs zijn ook al gezamenlijk in gesprek met de KNVB over een mogelijke aanpassing van de contracteneis. De licentiecommissie heeft dit echter niet meegenomen in haar overwegingen bij het uitdelen van de straf.

Mogelijk blijft het niet bij deze minpunten. In het licentiereglement is aangegeven dat er in maart opnieuw drie punten aftrek kunnen volgen als de clubs dan nog steeds niet aan de vereisten voldoen. HSC’21 heeft wel voldaan aan de vereisten, al hebben ook de Haaksberganren hun bezwaren. Deze betreffen dan met name de verplichte minimale hoogte en het aantal contracten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*