Quick’20 krijgt koploper in vizier na nieuwe winst

Dion Hartgerink van HSC'21 legt het in de lucht af tegen doelman Michiel Belhadj van Magreb'90 (foto: Wim Busschers)

Quick’20 blijft verbazen in de Derde Divisie. Dit keer werd nummer drie Be Quick 1887 met 1-0 verslagen. Daardoor blijft uick’20 tweede en komt het ook nog drie punten dichterbij de verliezende koploper De Dijk. In de eerste klasse waren er prima overwinningen voor Stevo en De Zweef.

Derde Divisie B
Helemaal ongelukkig was Quick’20 niet in de topper tegen Be Quick 1887, maar opnieuw kon de formatie van René Nijhuis drie punten bijschrijven. Tim Zwienenberg tekende kort voor rust voor de enige treffer van de middag. Dat was na een helft waarin de Groningers vooral bezig waren met het gesloten houden van hun eigen verdediging. Toch was de grootste kans voor rust voor de gasten, maar Romano Djababoe faalde. Bij één van de wenige keren dat Quick’20 door de defensie heen kwam opende Z|wienenberg de sciore. Na rust had Quick’20 het lastig tegen een meer aanvallend ingestelde opponenet, maar ondanks de nodige kansen voor de gasten bleef Quick’20 overeind. Vervolgens kwam er ook nog god nieuws uit Schellingwoude, waar koploper De Dijk de eerste seizoensnederlaag leed. Daardoor is de achterstand teruggebracht tot drie punten.

HSC’21 kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Magreb’90. In een matige wedstrijd kwam HSC’21 op voorsprong door Tom ter Hogt, maar maakten de Utrechters nog voor rust gelijk. Aan beide doelpunten ging een keepersfout vooraf. Na rust kwam er meer ruimte voor HSC’21, maar de Haaksbergenaren gingen daar erg slordig mee om, zodat de ruststand ook de eindstand werd.

1e klasse E
Stevo en De Zweef klimmen op naar het linkerrijtje na thuisoverwinningen op respectievelijk Germania en Alcides. Stevo speelde meer dan een helft tegen negen man van Germania. Al voor rust kregen de Groesbekers twee keer rood. Toch was de 2-0 ruststand ook de eindstand. Wilco Broekhuis uit een strafschop en Roy Wigger scoorden. De Zweef boekte een zwaarbevochten zege op Alcides. Sven Dikkers werd met een doelpunt in de eerste helft de matchwinnaar op sportpark Gagelman. Tubantia zakt terug in de middenmoot na een sterke competitiestart. Tegen Longa’30 waren de Hengeloërs zeker niet de mindere, maar stond het aan het eind wel met lege handen: 2-0. Rigtersbleek sprokkelde een punt bij Heino. Het werd in Salland 2-2 en de Enschedese doelpunten werden gemaakt door Ricardo Teunissen en Vanderson Sotta da Silva. TVC’28 is de nieuwe hekkensluiter na een 2-0 thuisnederlaag tegen het sterke BVC’12.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*