Quick’20 bezorgt HSC’21 rotkerst

Bas ter Hogt in achtervolging op Niels Leemhuis (foto: Rene Waning)

In een enerverende derby in Haaksbergen heeft Quick’20 voor de tweede keer dit seizoen HSC’21 verslagen. Daar zag het heel lang niet naar uit. HSC’21 was voor rust heer en meester en stond met 2-0 voor, maar na rust kantelde de wedstrijd volkomen. Door twee late treffers pakte Quick’20 zelfs nog de volle buit: 2-3.

De wedstrijd zat nog in de aftastfase toen HSC’21 de openingstreffer cadeau kreeg. Een dramatische terugspeelbal van Ryan Snelders werd opgepikt door Stef Ottink die beheerst afrondde. Het gaf HSC’21 de broodnodige energie om het heft volledig in handen te nemen. Quick’20 moest zich noodgedwongen beperken tot tegenstoten, maar werd alleen een keer gevaarlijk  via een schot van Niels Leemhuis. HSC’21 was veel gevaarlijker. Op de vleugels waren Sjoerd Visschedijk en Stef Ottink continu dreigend, maar toch was er opnieuw een fout voor nodig om te scoren. Een dieptepass van Cenk Uguz viel op de zestien, waar doelman Felix van Berkel onbesuisd uitkwam én de bal miste. Bas ter Hogt pikte hem op en vond het lege doel.

De sleutellinie was het middenveld. Onder aanvoering van Cenk Uguz heerste HSC’21 daar voor rust, maar in het tweede bedrijf nam Quick’20 het heft juist op het middenveld volledig in handen. Het zette een tandje bij en de ruimtes werden wat groter en dat was voldoende om het initiatief over te nemen. Na een klein uur spelen kwam Rens van Benthem door een steekpassje van Leemhuis vrij voor Brammer en schoof de 2-1 binnen. Het had een katalyserende werking op het spelbeeld. Quick’20 ging met nog meer energie aan de slag en won nog vaker de tweede bal.

Toch kreeg HSC’21 door de grotere ruimte ook kansen om het duel te beslissen. Onder meer Stef Ottink en  Freek Grondman stuitten op Van Berkel. In de slotfase zette Quick’20 nog eens aan en daarbij had het geluk dat Caglar Uguz een voorzet van Melvin Degenaar ongelukkig in eigen doel gleed. De wedstrijd leek daarmee in een terecht gelijkspel te eindigen, maar net als bij de eerste wedstrijd dit seizoen sloegen de Oldenzalers in de absolute slotfase toe. Een vrije trap van Mart Schepers viel dood in de doelmond, waar Jan Willem Kamp de trekker over kon halen.

Deze apotheose zorgde logischerwijs voor zeer uiteenlopende emoties na afloop. Vleugelspeler Mart Schepers, één van de uitblinkers aan de kant van Quick’20, glunderde na afloop nog na van oor tot oor. “We lieten HSC’21 voor rust te veel voetballen, ze waren feller en scherper. In de rust hebben we afgesproken dat we in ieder geval niet op deze manier er af wilden gaan. We stonden iets verder naar voren en speelden volle bak. De 2-1 viel gelukkig al snel en dan worden ze toch wat zenuwachtig.” De beslissende treffer in blessuretijd begon van Schepers’ voet: “Ryan Snelders gaf aan dat ik hem laag voor moest geven. Hij bleef liggen en Kamp kon hem op randje buitenspel binnen schieten.”

HSC-trainer Eddy Boerhof baalde logischerwijs als een stekker: “Ik vind het vooral zo jammer voor de jongens, die een heel goede eerste helft spelen. Na rust sluipt er dan toch wat twijfel in en laten we ons teveel terug zakken, waardoor de ruimtes te groot worden. Op een gegeven moment speelde Cenk Uguz wat meer teruggetrokken en kregen we weer meer grip. Op het moment dat de 2-2 viel had ik eigenlijk het idee dat we de controle weer terug hadden. In de slotfase waren we gewoon niet volwassen genoeg in bepaalde situaties. De vrije trap waar de 2-3 uit valt hadden we natuurlijk nooit weg moeten geven.”

HSC’21 – Quick’20 2-3
1-0 Stef Ottink (6.)
2-0 Bas ter Hogt (28.)
2-1 Rens van Benthem (58.)
2-2 Caglar Uguz (87.)
2-3 Jan Willem Kamp (90+2)
Scheidsrechter: Hof
Gele kaarten: Visschedijk, Veensma (HSC’21), Babb, Schepers (Quick’20)
Toeschouwers: 1.000
Opstelling HSC’21: Brammer, Garritsen, Grondman, Caglar Uguz, Veensma (86. Tom Veldhuis), Cenk Uguz, Screever, Bas ter Hogt, Ottink, Exterkate, Visscehdijk (76. Nieuwboer).
Quick’20: Van Berkel, Sen (78. Degenaar), Babb, Snelders, Zwienenberg, Stolker, Leemhuis (84. Somi), Kamp, Visscher (90. Oude Lashof), Schepers, Van Benthem.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*