Prima zeges Excelsior’31 en SVZW, Hulzense Boys verrast DETO

Excelsior’31 handhaaft zich in de subtop van de Hoofdklasse b door een 3-1 zege op het Groningse Oranje Nassau. In de 1e klasse boekte Hulzense Boys in Vriezenveen een verrassende zege op DETO:1-2. Die komen daarmee toch weer in de gevarenzone terecht, terwijl Hulzense Boys de laatste plaats verlaat.

Hoofdklasse B
Excelsior’31 boekte een regelmatige 3-1 zege in Groningen na een valse start. Via Derguti kwam de thuisclub op voorsprong, maar Cem Köse zette beide partijen weer op gelijke hoogte. Diezelfde Köse maakte ook de tweede treffer voor Excelsior’31, waarna invaller en 2e elftalspeler Frank Averesch de wedstrijd besliste. Volgens trainer Peter Wesselink was het een verdiende zege tegen ene lastige tegenstander. “We waren vrijwel de hele wedstrijd dominant tegen een ploeg die de ruimtes klein houdt en veel achteruit loopt. Uit het niets kwamen ze op voorsprong, maar gelukkig werd het nog voor rust gelijk en vrij snel na rust viel de 1-2. In de tweede helft hadden we het een korte fase moeilijk en kwamen we er niet meer uit. Ze schoten ook nog op de paal en als het dan 2-2 wordt win je deze wedstrijd niet meer. Gelukkig maken wij in de omschakeling de beslissende 1-3. Een prima wedstrijd tegen een ploeg, waar veel teams het lastig zullen hebben: klein veld, echt gras, geen inspirerende ambiance en ook door een spel een moeilijk te bestrijden tegenstander.”

1e klasse D
Hulzense Boys verraste in Vriezenveen DETO en won met 2-1. Bij rust stonden de bezoekers al op voorsprong door een doelpunt van Menno Kamphuis. Na rust maakte topscore Frank Smit de gelijkmaker, maar vrijwel direct sloeg Hulzense Boys opnieuw toe via Hulusi Yilmaz. Trainer Jurgen Kok van Hulzense Boys was trots op zijn ploeg: “Een geweldige middag voor Hulzense Boys, winnen van het ‘grote’ DETO. En het was een verdiende overwinning. DETO had over het geheel genomen meer balbezit, maar de betere kansen waren voor ons. Na rust krijgt Menno Kamphuis drie grote kansen om de score op te voeren, maar zij maken gelijk. Op basis van de verldverhouding was dat misschien wel verdiend, want ze hielden ons in die fase behoorlijk onder druk, maar we hadden dus de beter kansen. Gelukkig maken we al snel de 2-1 na prachtig voorbereidend werk van Martijn Rohaan.”

SVZW boekte na een mindere serie met drie nederlagen in vier duels weer eens een zege. Op eigen veld werd Go Ahead Kampen met 3-1 verslagen door doelpunten van Kevin Aman, Maarten Jansen en Darek Andrzejak. Ook SVZW kwam terug van een achterstand. DOS’37 leed een vrij kansloze 3-1 nederlaag bij Bennekom. Na een 2-0 achterstand maakte Dennis Boshoeve het nog weer even spannend, maar uiteindelijk werd het nog 3-1. De Esch verloor opnieuw, nu van een ander laagvlieger: KHC. In Kampen kwam De Esch geen moment in de wedstrijd en verloor met ruime cijfers: 5-2.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*