Pijnlijke nederlagen voor Excelsior’31 en DETO

Beeld uit de wedstrijd Berkum-Vroomshoopse Boys (foto: Rainer Frohlich)

Winter of geen winter, de algehele afgelasting lijkt iets van het verleden te zijn en dus bleef er vandaag een programma over met heel veel afgelastingen en inmiddels hier en daar onnavolgbaar scheve standen. Voor Excelsior’31 en DETO was de start van 2017 slecht. De Rijssenaren haken in de Hoofdklasse B voorlopig af na een 4-1 nederlaag bij DOVO. Bij DETO worden de degradatiezorgen steeds groter nu ook de wedstrijd tegen hekkensluiter De Esch verloren is gegaan.

Hoofdklasse B
Het openingskwartier bij DOVO-Excelsior’31 was spectaculair. Joshua Patrick zette de Veenendalers al na twee minuten op voorsprong, maar ruim 200 tellen later was het alweer gelijk. Topscorer Hielke Penterman tikte binnen uit een voorzet van Lars Kamperman Leferink. Na ruim een kwartier nam DOVO opnieuw de leiding. Leon Toonen scoorde de 2-1. Toen diezelfde Toonen de 3-1 scoorde na geklungel in de Excelsior-defensie werd de missie voor Excelsior’31 nog lastiger. Nadat Bas Mooij direct na rust ook de vierde treffer voor DOVO scoorde was de wedstrijd helemaal gespeeld.

1e klasse D
Op bezoek bij Go Ahead Kampen boekte DOS’37 een knappe zege, waarin het bovendien veerkracht toonde. De Kampenaren kwamen op een 2-0 voorsprong, maar nog voor rust maakte Stef van der Velden er weer een wedstrijd van door de aansluitingstreffer binnen te koppen. Zeven minuten na rust was het gelijk, Tom Hegeman benutte een makkelijk gegeven strafschop. Een goedmakertje, zo leek het, want in de eerste helft scoorde de thuisclub ook al uit een discutabele strafschop. Na ruim een uur spelen was de inhaalslag compleet. Opnieuw Van der Velden scoorde, dit keer op aangeven van Smit.

De zorgen van DETO zijn weer verder toegenomen. De wedstrijd tegen De Esch leek de ideale gelegenheid om na vijf nederlagen weer eens te winnen en afstand te nemen van de degradatieplaatsen. Het werd echter 2-1 voor De Esch, dat daarmee een reeks van elf (!) nederlagen op rij beëindigde. Erik Bos voor rust en Bram Bos na rust zorgden voor een 2-0 voorsprong voor De Esch. Halverwege de tweede helft bracht Mark Koetsier de spanning weer terug, maar De Esch hield stand en is DETO – en daarmee de nacompetitieplek – nu tot op één punt genaderd.

Vroomshoopse Boys is er niet in geslaagd weg te komen uit de degradatiezone. Koploper Berkum was in eigen huis duidelijk te sterk: 3-0. In de eerste helft kon Vroomshoopse Boys aardig meekomen met de koploper, maar toch  opende Ruud Wellenberg na twintig minuten de score. Na een uur spelen zorgde Mehran Ali Pour Asli voor de 2-0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Johnsen Bacuna gooide tien minuten later de wedstrijd in het slot.

En verder…
Gingen er slechts twee wedstrijden met Twentse inbreng door. Den Ham speelde in 2H op eigen veld gelijk met 2-2 tegen ZAC. Ogenschijnlijk een teleurstellend resultaat, maar Den Ham poetste in het laatste kwartier nog een 0-2 achterstand weg door Roy Zorgdrager en Louis Vijfhuizen. Die laatste treffer viel in de slotminuut. in 4D won Blauwwitters verrassend met 3-1 op bezoek bij Sportlust Glanerbrug.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*