Oranje Nassau wint eerste periode

Beeld uit de wedstrijd Drienerlo-Voorwaarts (foto: Klaas Doldersum en Henk Snoeijink)

Oranje Nassau heeft de eerste periode in de 3e klasse D gewonnen. De Almeloërs hadden daarvoor genoeg aan een zege bij DES, omdat ze een voorsprong van twee punten verdedigden op Voorwaarts. De topper in 4A tussen ASV’57 en Sportlust Glanerbrug eindigde onbeslist: 3-3.

2e klasse H
Enter Vooruit had nog een klein kansje op de eerste periode, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij WVF. Ron Smit was twee keer trefzeker. De periodetitel was echter ook bij winst aan de Enterse neus voorbij gegaan, want koploper DZC’68 rekende genadeloos af met Quick’20. het werd in Doetinchem 6-1 voor de koploper tegen de hekkensluiter uit Oldenzaal, die nog altijd op de eerste seizoenszege wacht. Sparta nestelde zich stevig op plaats drie dankzij een ruime 5-2 zege op Den Ham.  Ronald te Morsche en Daan Akkerman scoorden beiden twee keer. Hellendoorn kon het niet bol werken tegen IJVV. Ondanks een voorsprong door Stefan Tuink, won de club uit IJsselmuiden uiteindelijk ruim.

3e klasse D
Oranje Nassau liet zich kronen tot winnaar van de eerste periode, Dat was niet verrassend, want het was voor de Almeloërs alweer de zevende overwinning op rij. in Nijverdal werd het tegen DES 0-2 door doelpunten van routinier Ruud Hondebrink en Nordin Azhimi. Voorwaarts handhaafde zich op de tweede plaats door een regelmatige zege tegen Drienerlo op de campus: 0-2. Juliana’32 won ruim met 4-0 van hekkensluiter Lemele , door drie treffers in een tijdsbestek van vijf minuten kort na rust. Wilhelminaschool deelde de punten met Bergentheim (2-2) en blijft middenmoter. De Rijssense clubs hebben het nog altijd lastig. Rijssen Vooruit ging in eigen huis met 2-0 onderuit tegen Blauw Wit’66 en RKSV verloor op bezoek bij SVVN met 3-2.

4e klasse D
In Aadorp was er een enerverende topper tussen ASV’57 en Sportlust Glanerbrug. Vooral voor rust gebeurde er van alles en tond het al 2-3. Kort na rust maakte ASV’57 weer gelijk en bij deze stand bleef het ook. Achilles Enschede had daardoor aan kop kunnen komen, maar ging met 3-2 onderuit bij Daarlerveen, dat nu ook aanschuift bij de subtop. MVV’69 boekte de tweede seizoenszege door op eigen veld SC Rijssen met 3-0 te kloppen. Ook de Blauwwitters en DRC’12 wonnen van respectievelijk Grolse Boys (4-1) en Sportclub Daarle (3-1).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*