Ook Quick’20 kan Kaars niet doven

Rens van Benthem in actie tegen De Dijk (foto: Robert Molnar)

Lange tijd leek de topper in de Derde Divisie tussen Quick’20 en De Dijk af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de absolute slotfase besliste het fenomeen uit Monnickendam, Dennis Kaars, toch nog het duel in het voordeel van de koploper. HSC’21 boekte een zeer nuttige overwinning in Uden, waar UDI’19 met 3-2 werd verslagen.

Derde Divisie B
Alle bespiegelingen vooraf ten spijt, was het duel tussen Quick’20 en De Dijk lange tijd vrij van grote kansen. De koploper speelde wat voorzichtiger, omdat het vooral de voorsprong van acht punten wilde verdedigen en de omstandigheden maakten het er ook niet gemakkelijker op. Rens van Benthem kreeg voor rust de grootste kans, maar miste precisie. Nadat ook Dennis Kaars namens de De Dijk in de tweede helft een grote kans had gemist leek de wedstrijd met 0-0 naar het einde te gaan. Tot diezelfde Kaars vijf minuten voor tijd Quick’20 toch nog de das omdeed. Quick’20 was daarna dusdanig aangeslagen dat de nederlaag uiteindelijk nog hoog opliep. Ahmed Ahahaoui en nogmaals Dennis Kaars met zijn 22e competitietreffer bepaalden de eindstand op een geflatteerde 0-3.

HSC’21 boekte bij UDI’19 een belangrijke zege, want daardoor neemt HSC’21 verder afstand van de gevarenzone en sluit het aan bij de middenmoot. HSC’21 kende een droomstart. Sjoerd Visschedijk schoof al na twee minuten beheerst de 0-1 binnen en vier minuten later mocht Cenk Uguz vanaf de strafschopstip voor de 0-2 tekenen. Ondanks de tegentreffer van UDI’19 na een kwartier spelen door Marc Koot bleef HSC’21 voor rust de gevaarlijkste ploeg. Na rust was de wedstrijd meer in balans en dreigde HSC’21 de zege weg te geven toen Tim Wolf de gelijkmaker maakte. HSC’21 rechtte echter de rug en uit een corner kon Joost Exterkate tien minuten voor tijd de winnende maken.

2e klasse J
SDC’12 boekte een verdienstelijk gelijkspel tegen nummer twee WSV. Jesse Holsbeek zette de Denekampers op voorsprong, maar de ploeg uit Apeldoorn maakte nog voor rust gelijk. SDC’12 blijft middenmoter.

3e klasse C
Bon Boys haalde uit in de uitwedstrijd tegen GSV’38. De thuisclub werd met 6-0 onder de voet gelopen, waardoor Bon Boys de voorsprong aan kop van de ranglijst verder vergrootte tot liefst zeven punten. Martijn Richters was met drie treffers de grote man bij Bon Boys.

4e klasse B
TVO boekte een belangrijke zege 3-2 bij Het Centrum en klimt daardoor twee plaatsen naar een veilige tiende plaats.

Districtsbeker
Juventa’12 is gesneuveld in de districtsbeker. Tegen een andere derdeklasser, Dinxperlo, werd op eigen veld met 3-2 verloren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*