Negental HSC’21 pakt winst, Stevo verrast bij koploper

Veel irritatie bij HSC'21-OFC (foto: Wim Busschers)

In een opmerkelijk duel pakte HSC’21 de volle winst tegen OFC. De Haaksbergenaren speelden lang met tien man en uiteindelijk zelfs met negen maar hielden stand. Quick’20 herstelde zich tegen Westlandia en sleepte bij de nummer 2 een punt uit het vuur. In 1E pakte een jong Stevo knap een punt bij koploper BVC’12. In 3A boekete De Tubanters eindelijk de eerste zege door bij AJC’96 met liefst 4-0 te winnen.

Derde Divisie B
In een enerverend duel heeft HSC’21 een 1-0 overwinning over de streep getrokken tegen OFC, terwijl er op het eind nog maar negen HSC’ers op het veld stonden. De wedstrijd was vanaf het begin erg onvriendelijk en bij het tweede opstootje kreeg Cenk Uguz twee gele kaarten binnen een minuut. Ondanks de ondertalsituatie kreeg HSC’21 de betere kansen en kort nu rust was het raak. Stef Ottink scoorde in de rebound nadat een schot van Joost Exterkate nog werd gepakt. Kort voor tijd leek het toch nog mis te gaan voor HSC’21, toen OFC een strafschop kreeg en Caglar Uguz ook zijn tweede gele kaart zag. De penalty werd echter op de lat geschoten en ook in het restant van de wedstrijd hield HSC’21 – soms met kunst-en-vliegwerk – stand.

Na drie nederlagen heeft Quick’20 weer eens een verdienstelijk resultaat geboekt. Op bezoek bij nummer twee Westlandia werd het 2-2. Rens van Benthem zorgde er kort voor tijd voor dat de Oldenzalers niet voor de vierde keer op rij met lege handen bleven staan.  Westlandia kwam tot twee keer toe op voorsprong. Na een half uur maakte Jan-Willem Kamp een vroege achterstand ongedaan en Van Banthem deed dat dus bij het scheiden van de markt.

1e klasse E
Op bezoek bij koploper BVC’12 in Beek-Ubbergen heeft Stevo een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur gesleept. In een  zeer treurige ambiance kwam Stevo uitstekend voor de dag. Onder-19 junior Stefan Steggink zette Stevo al vroeg op voorsprong en nog voor rust werd het zelfs 0-2 door Roy Wigger. Na rust voerde BVC’12 de druk steeds meer op en dat leidde er toe dat Stevo uiteindelijk toch nog blij mocht zijn met een 2-2 eindstand. De Zweef heeft de derby tegen Rohda Raalte met 1-0 verloren. De Nijverdallers overleefden nog een strafschop tegen, maar zagen de Raaltenaren de wedstrijd door een late treffer treffer toch beslissen.

Tubantia is weer gestegen naar het linkerrijtje door een 2-0 zege op TVC’28, dat daardoor laatste blijft. Orshein Elyo en Tayfun Hazir – met een prachtige treffer – maakten na rust het verschil voor Tubantia. Rigtersbleek heeft tegen Germania de tweede zege op rij geboekt.  Teun Golbach, Ricardo Teunissen en Gerard Monnikhof maakten de Enschedese treffers in het met 3-2 gewonnen duel. Rigtersbleek is daardoor opgeklommen naar plaats vier.

En verder…
In de 2e klasse J gaat Luctor et Emergo onverdroten voort met winnen. Vandaag moest Helios er in Deventer met liefst 5-0 aan geloven. Lars ten Hoeve schoot weer met scherp en tekende na rust voor een loepzuivere hattrick, waarna de score nog  opliep tot 0-5. Achilles’12 verraste met een knappe 2-1 overwinning bij WSV in Apeldoorn, dat tot vandaag tweede stond. MVV’29 pakte kostbare punten onderin door KOSC in Ootmarsum met 3-2 te verslaan.

In de 3e klasse A is Vogido de Herbstmeister. Dankzij een 2-1 overwinning bij De Tukkers, waar het met twee snelle treffers een achterstand ongedaan maakte, slaan de Enschedeërs een gat van vijf punten geslagen. De Tubanters kon eindelijk juichen. Op bezoek bij nummer voorlaatst AJC’96 werd na een sterke tweede helft met liefst 4-0 gewonnen. SC Enschede (2-0 winst op WVV’34) en NEO (4-0 tegen DSVD) maken geen fout en maken de top drie compleet.

In de 3e klasse B zorgde Twenthe voor een verrassing door Warnsveldse Boys met grote cijfers te verslaan (7-2), waardoor het weer wat meer lucht heeft. Bon Boys verstevigde in de 3e klasse C de koppositie verstevigd door met 2-1 te winnen bij VVO. Martijn Richters maakte in de slotminuut de winnende treffer.

In de 4e klasse A blijft Losser winnen. Tegen RSC keek de koploper lang tegen een achterstand aan, maar twee treffers van Swen Rijnbeek bezorgde Losser toch nog de winst. Achtervolger Saasveldia maakte geen fout en won met 2-1 de subtopper tegen Sportclub Overdinkel. In de 4e klasse B geven Barbaros en Avanti Wilskracht elkaar geen duimbreed toe. Barbaros won met 4-0 van Hector, terwijl Avanti geen moeite had met Markelo: 3-0. Onderin verraste Hoeve Vooruit met een ruime 5-2 zege op Het Centrum.

In de 5e klasse A werd het duel van koploper Sportlust Glanerbrug bij DTC’07 afgelast. Achtervolger Zenderen Vooruit kwam wel in actie en won met 1-0 van Enschedese Boys. In de kelder deed Manderveen de laatste plaats over aan Bornerbroek, door het onderlinge treffen met 2-1 te winnen. In de 5e klasse B veel afgelastingen. Nummer twee Diepenheim kwam wel in actie en speelde met 1-1 gelijk tegen Meddo. Buurse heeft daardoor in de resterende twee duels genoeg aan een puntje om de eerste periode te winnen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*