Nacompetitie: goede start voor DETO, Sparta, BWO en Stevo

Enter Vooruit (zwarte shirts) kreeg geen vat op Lelystad'67 (foto: Henk Pluimers)

Dit weekend is de nacompetitie in het amateurvoetbal gestart. De nummers 11 en 12 van iedere afdeling strijden met de periodekampioen van een niveau lager voor promotie dan wel tegen degradatie. De herkansers DETO en Stevo die strijden tegen degradatie uit de 1e klasse begonnen goed, maar dat gold ook voor de periodekampioenen Sparta Enschede en BWO. Hellendoorn (2H) en WVV’34 (3A) staan op de rand van degradatie.

Zaterdagvoetbal
Herkanser DETO (1D) en Sparta Enschede (2H) zijn goed begonnen aan de nacompetitie. DETO was in Zwolle met 2-0 te sterk voor Be Quick’28 (2H). Qays Shayesteh zorgde voor de 0-2, nadat Be Quick eerder in eigen doel scoorde. Sparta won met 3-1 van Renswoude (2G). Daan Akkerman was met twee treffers belangrijk, Xander Dekker maakte het karwei af. Voor Enter Vooruit (2H) is promotie erg ver weg na de forse 4-1 nederlaag bij Lelystad’67 (2G). Pas bij een 4-0 stand kon Henri Knol vanaf de strafschopstip de eer redden.

Blauw Wit’66 (3D) zette een grote stap op weg naar promotie, door Hellendoorn (2H) met 3-0 te verslaan. Voor Hellendoorn is degradatie daarmee dichtbij.  Oranje Nassau (3D) kwam in Doornspijk niet tot scoren, net als tegenstander DSV’61 (3C): 0-0.

RKSV (3D) won in de nacompetitie voor een plek in 3e klasse met 1-0 op bezoek bij Achilles Enschede (4D). Sportlust Glanerbrug (4D) was thuis met 2-1 te sterk voor SVVN (3D). De winnaars van deze confrontaties zijn zeker van handhaving dan wel promotie, de verliezers krijgen nog een herkansing.

Zondagvoetbal
In de strijd voor handhaving in de 1e klasse is Stevo (1E) goed begonnen. Met oudgediende Alfons Kruiper op de bank als opvolger van de weggestuurde Jeroen Kiepman won het de uitwedstrijd bij Concordia Wehl (2I) met 2-1. Bij rust stond Stevo al op 0-2 via Niels Wigger en Thijs Nieuwmeijer, maar na rust zorgde Concordia er met een tegentreffer voor dat de tweekamp nog niet gelopen is. SDC’12 (2J) en TVC’28 (1E) speelden gelijk tegen elkaar. Mart Sanders zette de Denekampers al vroeg op voorsprong, Niek Staarink zorgde voor de eindstand.

Luctor et Emergo (2J) heeft de scherven na het jammerlijk gemiste kampioenschap toch weer bij elkaar geveegd en speelde op bezoek bij FC Winterswijk (2I) met 1-1 gelijk. Martijn Telgenkamp zorgde voor de belangrijke gelijkmaker, nadat Winterswijk vanaf de strafschopstip de score had geopend. BWO startte sterk aan de nacompetitie. Het versloeg Leones (2I) met 2-0, door twee treffers van Bryan Nijhof.

De Twentse nacompetitiedeelnemers voor een plek in de 2e klasse verloren allemaal. Herkanser voor spek en bonen PH (2J) ging kansloos met 4-1 onderuit bij Wijhe’92 (3B). Het bijna toevallig in de nacompetitie verzeild geraakte DSVD (3A) verloor thuis met 2-0 van Helios (2J) uit Deventer en Eilermark (3A) ging thuis met 1-0 onderuit tegen Overwetering (3B).

Hengelo (4A) is de ploeg in vorm en bewees dat vandaag opnieuw door WVV’34 (3A) voor een plek in de 3e klasse met 5-1 te verslaan. Bij rust leidde WVV’34 opmerkelijk genoeg nog met 1-0. De degradatie van de club uit Hengevelde lijkt daarmee vrijwel onafwendbaar. Bij de andere duels is er nog niets beslist. Borne (4A) won het Twentse onderonsje tegen EMOS (4B) met 1-0 en LSV (4B) was op eigen veld met 2-1 te sterk voor FC Eibergen (4C).

De herkansers GFC (4B) en RSC (4A) begonnen sterk aan hun strijd tegen degradatie naar de 5e klasse. GFC was met 4-1 te sterk voor Zenderen Vooruit (5A) en RSC won met 3-1 bij Fleringen (5A). Ook herkanser Vasse (4A) won, met 1-0 van UDI (5A). Bentelo (5B) won op bezoek bij Zeddam/Sint Joris (5C) met 2-1 en Diepenheim (5B) was met 2-0 te sterk voor MEC (4C)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*