Nacompetitie: dramatiek in Hengevelde, einde verhaal voor Luctor

Beeld uit de wedstrijd WVV'34-Hengelo (foto: www.wegdamnieuws.nl)

In de nacompetitie liggen extase en droefenis vaak dicht bij elkaar. In Hengevelde poetste WVV’34 de 5-1 nederlaag tegen Hengelo weg, maar ging uiteindelijk na strafschoppen ten onder. Voor Luctor et Emergo zit het seizoen er na een dramatisch slot ook op: na drie mislukte pogingen kampioen te worden, ging het ook in de nacompetitie mis. Wel feest bij onder meer Stevo, TVC’28 en BWO. Zijn gaan door naar de finaleronde voor een plek in de 1e klasse. UDI en Bentelo promoveerden naar de 4e klasse.

1e en 2e klasse
Voor Stevo en TVC’28 lonkt nog altijd handhaving in de 1e klasse. Stevo won ook het tweede duel tegen Concordia Wehl met 2-1. Niels en Roy Wiggers schoten Stevo naar een geruststellende voorsprong. De tegentreffer van Concordia kwam te laat om het nog spannend te laten worden. TVC’28 en SDC’12 maakten er na de 1-1 in Denekamp een spannend duel van in Tubbergen. Jamal Said zette SDC’12 tien minuten voor rust op voorsprong. Pas na ruim een uur spelen kwam TVC’28 weer op gelijke hoogte door Roy Alink. De thuisclub toonde zich daarna de meest effectieve en scoorde via Mauro Plegt en Tom Koelman ook de 2-1 en 3-1. Jorg Schulte bracht in de slotfase een verlenging nog even dichtbij, maar TVC’28 kon opgelucht adem halen.

Stevo komt in de finale uit tegen BWO, dat na de 2-0 in eigen huis ook de uitwedstrijd tegen Leones won. Door een doelpunt van Dennis Kemerink stond het in Beneden Leeuwen al vroeg 0-1. Dat bleek ook meteen de eindstand, waardoor BWO vrij eenvoudig de finaleplaats veilig stelde. Voor Luctor et Emergo zit het seizoen er definitief op. Nadat drie keer de kans op het kampioenschap werd verspeeld, leek de ploeg zich met een 1-1 gelijkspel in Winterswijk te hebben herpakt. Vandaag ging het op eigen veld toch fout. Martijn Telgenkamp maakte een vroeg opgelopen achterstand nog ongedaan, maar kort voor rust kwamen de Achterhoekers weer op voorsprong. Terwijl Luctor op zoek ging naar de gelijkmaker om nog een verlenging af te dwingen profiteerde FC Winterswijk in het slotkwartier nog twee keer: 1-4. FC Winterswijk is in de finale de tegenstander van TVC’28.

2e en 3e klasse
De drie Twentse deelnemers die vandaag in actie kwamen strandden allemaal in de eerste ronde. DSVD ding na de 2-0 thuisnederlaag opnieuw onderuit tegen Helios uit Deventer (4-2) en speelt ook het komend seizoen in de 3e klasse. Datzelfde geldt ook voor Eilermark dat een tweede nederlaag moest slikken tegen Overwetering. Na de 1-0 op het eigen veld in Glanerbrug werd het vandaag in Olst 3-1. PH degradeerde na een 2-1 thuisnederlaag tegen Wijhe’92 naar de 3e klasse, maar omdat PH komend seizoen niet meer op zondag speelt is dat slechts een degradatie voor de boeken. Alleen Victoria’28 is nog in de race voor promotie, zij waren in de 1e ronde vrij en spelen tegen Wijhe’92 voor een plek in de 2e klasse.

3e en 4e klasse
Borne, LSV en Hengelo blijven in de race voor promotie naar de 3e klasse. De meeste dramatiek speelde zich af bij WVV’34Hengelo. Na vijftig minuten had WVV’34 de 5-1 achterstand ongedaan gemaakt, maar nadat Hengelo doelman Danny Hofhuis had ingebracht voor de geblesseerde Mike ten Voorde – Hofhuis werd tijdens de wedstrijd nog opgetrommeld – lukte het WVV’34 maar niet de bevrijdende vijfde treffer te scoren. Ook in de verlenging werd niet gescoord, waarna Hofhuis zich in strafschoppenserie tot held van de middag kroonde. Hij stopte drie strafschoppen op rij en omdat Hengelo geen fout maakte was het na zes penalty’s al beslist. Hengelo speelt in de volgende ronde tegen Losser. Borne won na de 1-0 winst in Enschede dit keer met 3-0 van EMOS en speelt met herkanser Oldenzaal voor een plek in de 3e klasse. LSV boekte een knappe 3-0 zege op bezoek bij FC Eibergen en dat was na de 2-1 winst in Lonneker ruimschoots voldoende voor een plek in de finale tegen Avanti Wilskracht.

4e en 5e klasse
De eerste promotiefeestjes in de nacompetitie konden worden gevierd bij UDI en en Bentelo. UDI poetste in Enschede de in de eerste wedstrijd opgelopen 1-0 achterstand tegen Vasse weg door met 4-2 te winnen. Vasse krijgt tegen Het Centrum nog een herkansing om handhaving veilig te stellen. Bentelo maakte het na de 2-1 overwinning tegen Zeddam/Sint Joris in de return nog spannend, gaf een 2-0 voorsprong uit handen, maar bleef uiteindelijk toch aan de goede kant van de score: 2-2. Ook feest bij GFC dat zich handhaafde in de 4e klasse. Na de 4-1 overwinning van zondag in Goor werd het donderdag tegen Zenderen Vooruit 2-2. ZV krijgt een herkansing tegen Neede.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*