Luctor et Emergo neemt koppositie over

Maik Poelakker van Luctor (rechts) in duel met een speler van Schalkhaar.

Luctor et Emergo heeft in de 2e klasse J de koppositie overgenomen. De Almeloërs versloegen Schalkhaar en loste die ploeg daarmee af aan kop. In 3C heeft Bon Boys de regie in handen genomen na een 1-0 zege bij Groessen.

2e klasse J
Luctor et Emergo won met 3-1 van Schalkhaar en heeft daarmee de leidende positie gepakt. De zege kwam na een 2-1 ruststand nauwelijks in gevaar. Luctor heeft nu één punt voorsprong op WSV, dat in Apeldoorn duidelijk te sterk was voor MVV’29: 4-0. De club uit Harbrinkhoek is daardoor nu laatste met evenveel punten als PH en ATC’65, die beiden ook verloren. PH verloor van – tot dit weekend – hekkensluiter Colmschate (3-4) en ATC’65 was al op vrijdagavond niet opgewassen tegen stadgenoot Achilles’12: 5-1. SDC’12 verraste met een ruime zege bij Voorwaarts in Twello (0-5) en ook KOSC kwam weer goed voor de dag tegen een sterke tegenstander. Harm Bossink bezorgde de Ootmarsummers de zege tegen Robur et Velocitas: 1-1. BWO verspeelde in de slotminuut een punt tegen Helios door een eigen doelpunt: 4-3.

3e klasse A
Ondanks een halve misstap blijft NEO lijstaanvoerder in 3A. De Bornse club kwam tegen Eilermark niet verder dan 1-1. Achtervolger Victoria’28 had in de Enschedese derby geen kind aan De Tubanters. Onder meer door twee treffers van Jeroen Germeraad werd het 7-3.  Vogido verspeelde wel punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen WVV’34. Daardoor kwamen SC Enschede en De Tukkers langszij op de ranglijst. SC Enschede was veel te sterk voor de nog altijd puntloze hekkensluiter AJC’96 (0-5), terwijl ook De Tukkers een ruime zege boekte: 5-1 tegen Suryoye Mediterraneo. Juventa’12 achterhaalde Reutum op de ranglijst door een 3-1 zege in het onderlinge duel en Oldenzaal won het kelderduel tegen DSVD nipt met 1-0.

3e klasse B en C
In 3B boekte Twenthe een belangrijke 3-1 zege op laagvlieger Heeten, waardoor de Goorse club weer wat weg sloop uit de gevarenzone. De de Gelderse 3e klasse C nam Bon Boys de koppositie over. In Groessen boekten de Veldmaters een minimale 1-0 overwinning. Doordat DVV een nederlaag leed, nam Bon Boys de eerste plek over.

4e klasse A
Promovendus Losser nam verder afstand aan kop van de 4e klasse A. Zelf won het met 3-1 bij Sportlust Vroomshoop, terwijl de achtervolgers Berghuizen en Sportclub Overdinkel de punten deelden (2-2). Saasveldia steeg naar plek vier door een overwinning op Enter: 3-1. Het middenmootduel tussen De Lutte en Borne werd een prooi voor de thuisclub: 3-1. In de staart van de ranglijst boekten UD Weerselo (3-2 tegen hekkensluiter RSC) en La Première (5-0 tegen Hengelo) belangrijke zeges. Vasse versloeg Almelo in een doelpuntrijk duel: 3-5.

4e klasse B
Avanti Wilskracht boekte een monsterscore tegen GFC: 9-1 Luc Ungerer en Stijn Huuskes scoorden beiden vier keer. Avanti moet nog wel altijd Barbaros voor zich dulden. De Hengeloërs waren duidelijk te sterk voor Het Centrum: 5-0. BSC Unisson blijft ook goed meedoen na een prima 3-1 zege bij FC Aramea. TVO won de dorpenderby tegen Hoeve Vooruit met 3-2, waardoor beide teams nu zeven punten hebben verzameld. LSV won met 2-0 bij Rood Zwart, terwijl Hector een regelmatige zege behaalde tegen Rietmolen: 3-1. het jubilerende EMOS kwam niet in actie tegen Markelo.

4e klasse H
Holten liep in 4H verdere averij op door een 3-2 nederlaag tegen Broekland. De koppositie is daardoor verder uit beeld geraakt.

5e klasse A
Sportlust Glanerbrug is nog altijd zonder puntverlies in 5B, al ging het wel erg moeizaam tegen Phenix. Pas in de slotfase werd de zege veilig gesteld: 1-2. Zenderen Vooruit blijft in het spoor na een 2-1 zege op Fleringen. DTC’07 moet een gaatje laten vallen na een verrassende remise tegen Bornerbroek (1-1). Het was pas het eerste punt voor de bezoekers. Enschedese Boys en SVV’91 houden wel de aansluiting na eenvoudige zeges op respectievelijk Vosta (0-5) en Manderveen (4-0). Heracles won met 3-0 van Langeveen en UDI was te sterk voor TVV: 4-0.

5e klasse B
Buurse blijft aan kop in 5B na een 3-1 zege op Haarlo. Diepenheim  volgt nog altijd op de voet, dankzij een 2-1 overwinning op Vosseveld. Delden sprokkelde een punt tegen GSV’63 (2-2), terwijl Bentelo matig blijft presteren. Dit keer was DEO met 4-0 te sterk. Haaksbergen was vrij.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*